Fotbal international

Un câine este “antrenor secund” la o echipă din Paraguay! Se antrenează cu jucătorii şi vine la interviuri! Foto

06.09.2018 | 21:01
Un caine este antrenor secund la o echipa din Paraguay Se antreneaza cu jucatorii si vine la interviuri Foto

Fotbalul din America de Sud oferă multe momente haioase, printre acestea fiind şi o echipă din Paraguay care are un câine pe postul de “antrenor secund”. Formţia Club Sportivo 2 de Mayo este prima care a angajat în staff-ul tehnic un animal, iar ştirea a făcut înconjurul lumii cu rapiditate.

Echipa care evoluează în liga a doua din Paraguay, după ce a reuşit la finalul sezonului trecut promovarea, este antrenată de Carlos Jara Saguier. Câinele stătea de patru ani pe lângă stadionul “Monumental Rio Parapiti” şi era hrănit de angajaţii clubului, însă după venirea tehnicianului de 61 de ani, patrupedul s-a ataşat atât de tare de antrenor încât a fost cooptată în staff-ul tehnic. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Un câine este “antrenor secund” la o echipă din Paraguay

Câinele “Tesapara” a devenit în aceste condiţii “antrenorul secund” al echipei din Paraguay şi şi-a luat în serios toate atribuţiile. “În fiecare zi stă lângă mine. Păzeşte acest club ca nimeni altcineva. Seara, când se închid porţile latră la oricine trece pe lângă stadion. În timpul zilei este cuminte. Nu se departe de mine. Merge după mine pe teren, la vestiar şi în birou. Stă şi când dau interviuri”, a declarat Carlos Jara Saguier.

Angajaţii clubului au postat diverse fotografii din timpul antrenamentelor, când câinele se pregăteşte alături de jucători, dar şi din timpul meciurilor, când stă pe margine, în spaţiul rezervat antrenorilor, alături de Carlos Jara Saguier.

Câinele “antrenor secund” ar putea să bifeze promovarea

Club Sportivo 2 de Mayo se luptă pentru promovarea în prima ligă din Paraguay, iar după 27 de etape ocupă locul trei, la egalitate cu San Lorenzo, formaţie care se află pe poziţia secundă. Până la finalul sezonului mai sunt de jucat trei etape, iar sud-americanii abia aşteaptă momentul în care câinele “antrenor-secund” va sărbători eventualul succes.

Club Sportivo 2 de Mayo este poreclit “Cocoşul Nordului”

Club Sportivo 2 de Mayo s-a înfiinţat pe 6 decembrie 1935 şi este poreclit “Cocoşul Nordului”. Chiar dacă are o vechime de aproape 83 de ani, abia în 2005 a reuşit să promoveze în prima ligă din Paraguay. Patru ani mai târziu, Club Sportivo 2 de Mayo a retrogradat, în mare parte din cauza problemelor financiare. Cu toate acestea, formaţia a reuşit să termine sezonul 2006, de debut, pe locul al patrulea din prima ligă din Paraguay.

Un câine este antrenor secund la o echipă din Paraguay
Un câine este antrenor secund la o echipă din Paraguay