News

Un câine își așteaptă de doi ani stăpânul mort în fața porții, în Mureș. Bărbatul și animalul au fost nedespărțiți timp de 16 ani

De doi ani, un câine își așteaptă stăpânul mort în fața porții. Cei doi au fost nedespărțiți timp de 16 ani
25.08.2021 | 22:29
Un caine isi asteapta de doi ani stapanul mort in fata portii in Mures Barbatul si animalul au fost nedespartiti timp de 16 ani
ADVERTISEMENT

Povestea impresionantă despre loialitate a impresionat oamenii unei comune din Mureș. Obama este un brac german care își așteaptă stăpânul în fața porții de doi ani.

Bărbatul care a avut grijă de patruped vreme de 16 a murit fulgerător, după ce a suferit o comoție cerebrală. Animalul nu poate, însă, să înțeleagă că nu se va mai întoarce.

ADVERTISEMENT

Un câine își așteaptă de doi ani stăpânul mort în fața porții, în Mureș. Bărbatul și animalul au fost nedespărțiți timp de 16 ani

Obama e bătrân și își petrece zilele care i-au mai rămas pe străzile comunei. Când doarme, se întoarce mereu în fața porții curții în care a locuit 16 ani.

Vecinii povestesc că au încercat să-l adopte, fără succes. Animalul nu a putut să se adapteze într-o altă casă.

ADVERTISEMENT

„L-am închis în curte la mine și a ros pe acolo. Și urla. Deci îi era urât. Casa s-a vândut, oamenii sunt plecați în străinătate, dar el se descurcă singur, săracul. Când îi e foame, doarme aici în poartă. Când nu-i e foame, doarme acolo în poartă”, povestește un vecin, potrivit Știrile ProTV.

Câinele se duce zilnic și în stația de autobuz. Este al doilea loc în care-și așteaptă stăpânul. Bărbatul lucra la Sighișoara și făcea zilnic naveta.

ADVERTISEMENT

Nu înțelege vocile care-i spun că omul său nu se mai întoarce și privește lungul drumului, cu speranța că poate îl va vedea venind: „nu e problemă cu el. E blând, nu atacă pe nimeni. Se vede că e loial. I-a fost drag cât a trăit și atunci rămâne dator cu asta.”

„Un om înțelege, un câine nu înțelege. Își așteaptă stăpânul… Este foarte greu și pentru cei din jur care vor să-l adopte, fiindcă foare greu se acomodează. La vârsta asta, după zece ani, câinii foarte greu se adaptează într un mediu nou”, a explicat Darabont Magdolna, Asociația Angel Land.

ADVERTISEMENT

Oamenii îi poartă de grijă

Impresionați de loialitatea animalului, oamenii din sat i-au învătaț obiceiurile. Aceștia au grijă să nu ducă lipsă de mâncare sau de apă.

Povestea seamănă izbitor cu cea a lui Hachiko, un câine din rasa Akita Inu. Animalul a devenit subiect de film și simbol național în Japonia.

Câinele obișnuia să-și întâmpine stăpânul la gară, când acesta se întorcea de locul de muncă. După moartea omului, animalul a continuat să se ducă zilnic la gară, timp de zece ani.

ADVERTISEMENT