News

Un câine polițist a salvat economiile unui pensionar din județul Buzău. Și-a dus colegii chiar la poarta hoțului

Rik, patrupedul agent de poliție la IPJ Buzău, a găsit hoțul în jumătate de oră de când i-a luat urma.
13.06.2021 | 17:15
Un caine politist a salvat economiile unui pensionar din judetul Buzau Sia dus colegii chiar la poarta hotului
ADVERTISEMENT

Lui Pompiliu Popescu, în vârstă de 81 de ani, îi fusese furată o gentuță în care avea 3.000 de lei după ce a fost victima unei tâlhării.

Un câine polițist a salvat economiile unui pensionar din județul Buzău. Și-a dus colegii chiar la poarta hoțului

După câteva zile, păgubitul a avut ocazia să-i mulțumească personal ciobănescului german care a găsit hoțul.

ADVERTISEMENT

Potrivit Digi24, Rik are 9 ani și este unul dintre cei mai apreciați câini polițiști de la IPJ Buzău. Recuperarea banilor pensionarului din comuna buzoiană Ulmeni a fost una dintre cele mai recente reușite ale patrupedului.

“După ce a venit poliția, au stabilit dumnealor ordinea de luptă și a apărut și mașina de la Buzău cu câinele. Corpul delict, adica gentuța mea era lângă prunul ăla, la poartă acolo aruncată”, a povestit Pompiliu Popescu.

ADVERTISEMENT

Rik a mirosit geanta abandonată de hoț, a preluat urma și i-a dus pe polițiști direct la imobilul suspectului.

“Am mers aproximativ 1 km până am ajuns în dreptul porții autorului. Acolo s-a oprit câinele, mi-am dat seama, zic gata, aici e sigur ceva”, a explicat Marius Vlad, agent de poliție IPJ Buzău, partenerul lui Rik.

ADVERTISEMENT

Tâlharul, un tânăr de 23 de ani, care locuiește în același sat, a fost prins, iar economiile lui Pompiliu Popescu au fost salvate.

“Să zic că a durat o juma de oră. Și zice: stați liniștit că am găsit hoțul, am găsit banii, e în regulă toată treaba!”, își amintește bătrânul.

ADVERTISEMENT

Pentru Rik misiunea de zilele trecute a fost doar una dintre zecile de succes bifate în anii petrecuți în poliție.

“Este un câine de prelucrare urme de miros, asta e specializarea lui. El doar cu nasul face treaba, atât. Nu e un câine de atac sau de violență, nu”, spune agentul IPJ Buzău.

Marius și Rik fac echipă de anul trecut, după ce tatăl polițistului s-a pensionat. Ciobănescul a fost lăsat moștenire din tată în fiu și, deși la început acomodarea a fost ceva mai grea, azi cei doi agenți de poliție sunt de nedespărțit.

ADVERTISEMENT