News

Un câine și-a așteptat stăpânul pe holurile spitalului, timp de 3 luni. Bărbatul murise după ce s-a infectat cu Covid-19. VIDEO

26.05.2020 | 21:01
Un caine sia asteptat stapanul pe holurile spitalului timp de 3 luni Barbatul murise dupa ce sa infectat cu Covid19 VIDEO
ADVERTISEMENT

Un câine din China și-a așteptat stăpânul timp de 3 luni pe holul unui spital din Wuhan. Câinele, botezat Xiao Bao (micuța comoară) și-a așteptat stăpânul timp de trei luni pe holurile spitalului, cu toate că omul murise în urma infecției cu Covid-19.

Un câine din China și- așteptat stăpânul pe holurile spitalului, timp de 3 luni

Potrivit presei din China, patrupedul a ajuns în grija unui adăpost pentru câini. Xiao Bao, în vârstă de 7 ani, a ajuns la spitalul Wuhan Taikang din provincia Hubei în luna februarie.

ADVERTISEMENT

A fost dus acolo de stăpânul său, bolnav de coronavirus, pentru că nu avea cu cine să-l lase. Cu siguranță, stăpânul era convins că va scăpa de boală și se va întoarce acasă alături de prietenul său drag.

Din păcate, stăpânul pensionar s-a stins din viață la doar cinci zile, fiind una dintre cele 3.869 de victime ucise de Covid-19 în Wuhan. Xiao Bao a refuzat să părăsească spitalul timp de trei luni, conform lui Zhu Youzhen, un bărbat angajat să facă curățenie în spital.

ADVERTISEMENT

Xiao Bao a fost hrănit în aceste trei luni de personalul medical, oamenii fiind impresionați de drama câinelui. Ulterior, câinele a ajuns în grija muncitorului Wu Cuifen, angajat la un supermarket din localitate.

„Am observat pentru prima dată câinele mic când m-am întors la muncă în aprilie. L-am numit Xiao Bao.

ADVERTISEMENT

Proprietarul lui Xiao Bao, un pensionar, a fost internat cu coronavirus în spital și a murit, însă Xiao Bao nu știe acest lucru și a rămas pe holurile spitalului”, a explicat Wu, conform Mediafax.

Lunile au trecut, Wuhan a ieșit de sub carantină, iar pe holurile spitalului au început să circule tot mai mulți oameni. Nu toți l-au îndrăgit pe Xiao Bao, astfel că reprezentanții spitalului au apelat la Asociația pentru Protecția Animalelor Mici din Wuhan.

ADVERTISEMENT

După ce a fost sterilizat și examinat de către medicii veterinari, Xiao Bao a fost pus pe lista de adopție, iar acum își caută un nou stăpân.

ADVERTISEMENT