News

Un cămin de bătrâni din Galați, lovit din plin de Covid-19. Trei persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore

20.04.2020 | 19:16
Un camin de batrani din Galati lovit din plin de Covid19 Trei persoane siau pierdut viata in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Galați, unde bilanțul deceselor a crescut îngrijorător în ultimele 24 de ore. Nu mai puțin de trei persoane au murit în urma complicațiilor pricinuite de COVID-19.

Un cămin de bătrâni din Galați, afectat de coronavirus

Conform autorităților, trei rezidenți ai căminului Sf. Ilie s-au stins în ultimele 24 de ore. Este vorba de o femeie de 76 de ani și de doi bărbați, de 85 și 98 de ani.

ADVERTISEMENT

Cele trei persoane erau internate în spital la Galați și au murit din cauza complicațiilor provocate de infecția cu COVID-19 , conform Mediafax.

Bătrânii aveau probleme hepato-renale, cardiovasculare și unul dintre ei suferea de Alzheimer. Bilanțul persoanelor decedate din sânul căminului de bătrâni Sfântul Ilie a crescut la 13.

ADVERTISEMENT

Totodată, autoritățile au anunțat că în respectivul cămin mai trăiesc momentan 60 de persoane care nu au fost infectate cu noul coronavirus.

Bătrânii sunt supravegheați în permanență de asistente și infirmere de la unități medicale din oraș.

ADVERTISEMENT

Focarul de coronavirus din azil ar fi fost stârnit de către managerul instituției, cel care a venit la lucru deși fusese contactul unei persoane care a revenit dintr-o țară cu foarte multe cazuri de coronavirus.

În aceste sens se desfășoară o anchetă epidemiologică și managerul s-ar putea alege cu dosar penal pentru infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, azilurile de bătrâni sau căminele de bătrâni sunt extrem de expuse infecției cu COVID-19. În SUA, țară lovită crunt de pandemie, majoritatea azilurilor au fost închise și persoanele internate nu au dreptul de a primi vizitatori, tocmai pentru a fi protejate de virusul din Wuhan.

ADVERTISEMENT
Tags: