News

Un camion a intrat în mulțime în Olanda. Doi morți și zeci de răniți, primul bilanț

Zeci de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în Nieuw-Beijerland, oraș aflat la 30 de kilometri de Rotterdam, după ce un camion a intrat în mulțime.
28.08.2022 | 09:33
Un camion a intrat in multime in Olanda Doi morti si zeci de raniti primul bilant
Camion intrat în mulțime în Olanda. Foto: RTL_Nieuws
ADVERTISEMENT

Potrivit The Guardian, Poliția investighează incidentul care a avut loc în jurul orei 19:00. Conform autorităților, doi oameni au murit, în timp ce șoferul camionului a fost arestat.

Un camion a intrat în mulțime în Olanda

Potrivit imaginilor, un camion deținut de o firmă de transport spaniolă a ieșit în decor într-un spațiu verde, unde sute de oameni stăteau la picnic. Polițiștii nu cunosc momentan motivele pentru care camionul a ajuns să-i strivească pe oameni. ”Deocamdată, ținem deschise toate scenariile despre fapte”, au declarat polițiștii.

ADVERTISEMENT

La fața locului au ajuns zece ambulanțe și un elicopter. Zeci de oameni au fost transportați la spital, în timp ce martorii oculari au primit consiliere psihologică.

Conform unui comunicat al autorităților, șoferul e un bărbat în vârstă de 46 de ani din Spania. Bărbatul a fost arestat și dus la o secție de poliție.

ADVERTISEMENT

La fața locului, imaginile sunt desprinse dintr-un film de groază, remarcă The Guardian, scaune împrăștiate peste tot și decoruri de petrecere aruncate în copaci.

O macara și un camion de remorcare au fost folosite pentru a transporta camionul înapoi pe șosea sâmbătă seara. Primarul local, Charlie Aptroot, a transmis după ce a vizitat victimele la fața locului: ”Condoleanțe victimelor, familiilor lor și martorilor oculari”.

ADVERTISEMENT

Primarul a adăugat că a vorbit cu mulți dintre oamenii de la fața locului și și-a exprimat „aprecierea pentru modul în care oamenii sunt acolo unul pentru celălalt”.

Incidentul din Olanda aduce aminte de tragicul masacru din Turcia de la începutul lunii august. Atunci, 16 oameni au murit și 29 au fost răniți după ce un camion a rămas fără frâne și a intrat în viteză în mulțime.

ADVERTISEMENT

O meserie extrem de obositoare cea de șofer de camion, care nu mai reușește să atragă persoane interesate nici cu salarii de mii de euro pe lună, potrivit patronilor care dețin firme în domeniu.

ADVERTISEMENT