ADVERTISEMENT
Sporturi

Un campion olimpic, implicat în asaltul asupra Capitoliului! S-a predat la FBI și riscă o pedeapsă uriaşă

Autor: Patrice Podina | 18.01.2021 | 10:29
Un campion olimpic, implicat în asaltul asupra Capitoliului! S-a predat la FBI și riscă o pedeapsă uriaşă
Un campion olimpic, implicat în asaltul asupra Capitoliului! S-a predat la FBI și riscă o pedeapsă uriaşă sursă foto: hepta.ro)

Dublu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice, înotătorul Klete Keller riscă să-și petreacă următorii 5 ani în închisoare, după ce a fost implicat în asaltul asupra Capitoliului din Washington. Acesta va plăti și o amendă de 250.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Klete Keller s-a predat autorităților federale (FBI), la o zi după ce a fost înștiințat că este pus sub acuzare. A fost eliberat ulterior, nu înainte să-i fie adusă la cunoștință pedeapsa pe care riscă să o primească pentru participarea la asaltul asupra Capitoliului din data de 6 ianuarie.

Acuzațiile care i se aduc fostului sportiv sunt, printre altele, participare la dezordine publică și incitare la violență. În urma revoltei de la începutl lunii ianuarie cinci personae și-au pierdut viața. Keller a fost identificat pe baza înregistrărilor video și a fotografiilor făcute în timpul incidentelor.

Deși s-a predat autorităților, opinia publică îl pune la zid

Agenților FBI nu le-a fost deloc greu să-l identifice pe fostul mare campion, acesta purtând chiar și în timpul protestelor de la Washington o jachetă cu însemnele echipei olimpice a SUA.

ADVERTISEMENT

Pe lângă acuzațiile de pătrundere într-o clădire în care accesul este restricţionat, comportament violent şi obstrucţionarea forţele de ordine, pentru care riscă ani grei de închisoare, Klete Keller riscă să piardă și titlurile olimpice cucerite în 2004, la Atena, respectiv în 2008 la Beijing.

Americanii au cerut public ca medaliile de aur cucerite să-i fie retrase. Keller a triumfat în proba de 4×200 m liber, alături de colegii din ștafeta Statelor Unite, în care a fost coechipier cu cel mai mare înotător din istoria SUA, Michael Phelps.

Klete Keller, probleme după ce s-a retras din sport

În palmaresul lui Klete Keller se mai regăsesc două titluri mondiale, cucerite în 2002 și 2007, și alte trei medalii olimpice, una de argint și două de bronz. Și-a încheiat cariera sportivă în 2008, după participarea la JO de la Biejing.

ADVERTISEMENT

Pentru Keller au urmat câțiva ani extrem de dificili. A divorțat de soție, iar în 2014 și-a pierdut și casa. A traversat o perioadă de depresie acută și a locuit vreme de câteva luni într-o mașină. A fost salvat de sora lui, Kalyn Keller care l-a susținut să devină profesor de înot. Ulterior a devenit agent imobiliar în statul American Arizona.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!