Sport

Un candidat la președinția FR Handbal acuză situația arbitrajului românesc: ”Este un sistem ticălos, un sistem corupt”. Video

Mai sunt două săptămâni până la alegerile pentru pentru postul de președinte la FR Handbal și un candidat la funcția supremă face dezvăluiri uluitoare despre arbitrajul românesc.
13.04.2022 | 12:32
Un candidat la presedintia FR Handbal acuza situatia arbitrajului romanesc Este un sistem ticalos un sistem corupt Video
ADVERTISEMENT

Actualul șef al handbalului autohton, Alexandru Dedu, este acuzat de ceilalți participanți la alegeri că încearcă să mituiască electoratul după ce i-a invitat pe membrii afiliați la un dineu oficial.

Arbitrajul, o problemă uriașă ridicată de un candidat la președinția FR Handbal

Unul dintre candidații la funcția de președinte al FR Handbal, Constantin Din, a vorbit despre problemele existente în handbalul românesc și a dezvăluit că arbitrii trăiesc într-un sistem corupt pe care actuala conducere l-a acceptat.

ADVERTISEMENT

”Arbitrajul românesc este în momentul de față o problemă, dar nu este numai vina arbitrilor. Vina principală este a sistemului în care ei își desfășoară activitatea. Acest sistem prost gestionat este… un sistem ticălos. Este un sistem corupt, actuala conducere a federației a știut toate aceste lucruri și cu toate astea l-a acceptat.

La partea teoretică, cred că 90% dintre arbitri aveau rezultatele, răspunsurile. În schimb, la partea fizică, testele sunt modificate. Timpii sunt modificați pentru a putea fi promovați cât mai mulți arbitri. Baremurile sunt micșorate pentru a promova cât mai mulți arbitri.

ADVERTISEMENT

Ori în condițiile astea în care Federația Română de Handbal acceptă, Comisia Centrală de Arbitri organizează aceste examene, arbitrii simt lucrurile astea. Simt că pot fi arbitri și fără să se pregătească. Sunt convins că dacă arbitrii știau că examenele s-ar fi dat corect, aveau pregătirea necesară, pentru că avem calitate.

Am arbitrat la cel mai înalt nivel, știu cum este, pot să fac comparație. Dacă ne vom organiza într-un sistem valoric corect, o să vedeți foarte multe cupluri de români la nivel internațional care vor arbitra la competiții majore”, a declarat Constantin Din la emisiunea Handbal Magazin pe pagina de Facebook Eurosport România.

ADVERTISEMENT

Fostul arbitru vorbește despre taxe de protecție în handbal

Fostul arbitru internațional, care a oficiat jocuri la cel mai înalt nivel, finale la Jocurile Olimpice, Campionate Europene și Liga Campionilor, a surprins când a spus că unor echipe li s-a cerut chiar și taxă de protecție.

”Eu sunt de-a dreptul șocat de ce am putut să aflu de la oameni din țară referitor chiar și la arbitraj. Și vă dau un mic detaliu și după aceea mă opresc. Au fost echipe, îmi asum ce spun, cărora li s-au solicitat taxă de protecție lunară! La seniori… Din păcate, această caracatiță, această corupție a coborât foarte jos, până la nivel de juniori 4.

ADVERTISEMENT

Și repet, nu numai arbitrii sunt vinovați, nu numai cluburile, ci cu toții suntem vinovați. Dar vina principală este a sistemului în care ne desfășurăm activitatea. Iar acest sistem este construit, coordonat de Federația Română de Handbal”, a încheiat candidatul la președinția FR Handbal.

Pe lângă Constantin Din și actualul președinte al FR Handbal, Alexandru Dedu, la alegerile pentru cea mai înaltă funcția s-au mai înscris fostul jucător Bogdan Voina, care a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Steaua sau SC Selestat (Franța) și, nu în ultimul rând, directorul și antrenorul celor de la ACS Școala 181, Maximilian Gavrilă. Alegerile vor avea loc joi, 28 aprilie, la Izvorani.

ADVERTISEMENT