Life

Un cântăreț de la noi, în stare gravă după infectarea cu coronavirus. A fost transferat pe Terapie Intensivă

20.10.2020 | 18:38
Un cantaret de la noi in stare grava dupa infectarea cu coronavirus A fost transferat pe Terapie Intensiva
ADVERTISEMENT

Un cântăreț din Iași se află în stare gravă în spital, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Starea acestuia s-a înrăutățit de la o zi la alta, iar de curând familia lui a anunțat că va avea nevoie și de donații de plasmă.

Cei care îl cunosc pe solistul Silviu Huțanu au fost șocați că tânărul a fost răpus din pricina infectării cu COVID-19. Numele acestuia a împânzit rețelele sociale, încă de la început de săptămână, cei care îl cunosc având un șoc din pricina cazului său.

ADVERTISEMENT

Artistul a fost descris de către apropiați drept un tânăr foarte activ, iar de curând medicii au luat decizia de a-l transfera pe secția de Terapie Intensivă.

Artist din Iași, transferat pe Terapie Intensivă după infectarea cu coronavirus

Starea de sănătate a artistului ieșean Silviu Huțanu s-a agravat foarte repede, din pricina infecției cu SARS-COV-2. Bărbatul a avut simptome foarte accentuate ale bolii atunci când a ajuns în grija specialiștilor de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.

ADVERTISEMENT

Cântărețul are nevoie în prezent de plasmă hiperimună, după cum au anunțat și rudele sale, prin diverse postări formulate în special pe Facebook.

Artistul ieșean infectat cu coronavirus nu este momentan intubat, dar cadrele medicale au fost de părere că starea generală a acestuia se poate schimba oricând.

ADVERTISEMENT

Din pricina faptului că Silviu Huțanu a fost afectat de această formă mai gravă a bolii și are nevoie de plasmă, sute de artiști din plan local s-au mobilizat și au inițiat chiar o adevărată campanie pentru a putea să își ajute colegul. Din acest motiv, rugămintea familiei a fost distribuită pe rețelele sociale, alături de un mesaj impresionant.

Un cântăreț de la noi, în stare gravă după infectarea cu coronavirus. A fost transferat pe Terapie Intensivă
Artistul ieșean Silviu Huțanu a fost transferat pe Terapie Intensivă după diagnosticarea cu coronavirus

Sute de artiști cunoscuți din Iași și-au rugat la rândul lor cunoscuții care s-au vindecat de coronavirus să meargă pentru a dona plasmă considerată hiperimună. În momentul de față nu este cunoscut cum va evolua starea tânărului cântăreț, dar familia lui speră la o minune.

ADVERTISEMENT

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune”, a transmis fratele cântărețului ieșean, potrivit ziaruldeiași.ro.

ADVERTISEMENT