Life

Un cântăreț român a murit de COVID-19. Avea 37 de ani și nu suferea de nicio altă boală gravă

30.10.2020 | 09:16
Un cantaret roman a murit de COVID19 Avea 37 de ani si nu suferea de nicio alta boala grava
Un cântăreț român a murit de COVID-19. Sursa foto: infoiasionline.ro
ADVERTISEMENT

Un cântăreț român a fost răpus de COVID-19 la doar 37 de ani. Este vorba despre un membru al formației SoundCheck Band care nu avea alte boli grave.

Silviu Huțanu a decedat la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, relatează click.ro. Familia artistului nu înțelege cum de virusul i-a fost fatal din moment ce nu suferea de comorbidități.

ADVERTISEMENT

Singura afecțiune de care suferea cântărețul era o hipertensiune care era ținută sub control.

Silviu Huțanu a murit de COVID-19 la doar 37 de ani

Silviu Huțanu a fost diagnosticat cu noul coronavirus în urmă cu două săptămâni. Nimeni nu s-ar fi așteptat ca virusul să-l răpună pe artist atât de repede, mai ales că avea doar 37 de ani.

Membrul trupei SoundCheck Band a decedat joi, 29 octombrie 2020, după ce s-a luptat pentru viața lui, însă virusul a fost mai puternic decât el.

ADVERTISEMENT

Fratele artistului, Alex Huțanu, spune că primele simptome le-a avut în jurul datei de 10 octombrie, iar pe 12 a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a face un test PCR.

După o zi, rezultatul testului a fost pozitiv, iar Silviu Huțanu a fost internat la Spitalul “Căi Ferate” din Iași. Starea lui s-a înrăutățit după câteva zile și a avut nevoie de mai mult suport de oxigen. De asemenea, familia lui a anunțat că ar fi avut nevoie și de plasmă pentru a supraviețui.

ADVERTISEMENT

A fost transferat la secția de ATI a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, însă medicii nu au mai putut face nimic. Colegii și cunoscuții artistului s-au mobilizat și au anunțat pe rețelele sociale că Silviu are nevoie de plasmă hiperimună.

Mama cântărețului, Mara Huțanu, a postat pe contul de Facebook un mesaj în memoria regretatului său fiu, care s-a stins a o vârstă mult prea fragedă.

ADVERTISEMENT

“Băiatul meu frumos și credincios Silviu scump, drag și prețios înaintea ochilor Domnului nostru Isus Hristos a plecat să se întâlnească cu Domnul. Ne vom întâlni în veșnicie mamă asta este nădejdea noastră. Cel care și-a dat viața pentru păcatele noastre și pe care tu l-ai propovăduit neîncetat și pe care L-ai iubit. Te iubesc Silviu”, a fost mesajul acesteia.

Silviu Huțanu era un om plin de viață, așa cum l-a descris cineva într-un mesaj emoționant:

“Cu lacrimi în ochi scriu aceste rânduri. Încă îmi este greu să cred că acest nenorocit de virus te-a răpus. Ai fost mereu plin de viaţă şi m-ai îndrumat tot timpul spre bine. Cuvintele sunt de prisos. Dumnezeu să te aibă in pază şi să te ţină lângă El. Drum lin bun prieten! Nu te vom uita niciodată Silviu Huţanu!”

Sute de oameni i-au transmis familiei condoleanțe și multă putere pentru a merge mai departe. Noul SARS-CoV-2 a devenit mult mai agresiv în toată lumea, iar în România s-au înregistrat ieri peste 6.500 de cazuri noi.

ADVERTISEMENT