Sport

Un cartonaș de colecție cu imaginea lui LeBron James, scos la licitație. Obiectul s-a vândut pentru o sumă colosală

20.07.2020 | 12:37
Un cartonas de colectie cu imaginea lui LeBron James scos la licitatie Obiectul sa vandut pentru o suma colosala
ADVERTISEMENT

Un cartonaș de colecție cu imaginea baschetbalistului LeBron James a fost scos la licitație și vândut pentru o sumă considerabilă.

Starul lui Los Angeles Lakers este unul dintre cei mai importanți baschetbaliști din NBA la acest moment, iar imaginea sa este de multe ori considerată cea mai puternică din acest sport.

ADVERTISEMENT

LeBron James este al doilea sportiv din lume din punct de vedere al veniturilor din contractele de publicitate. Baschetbalistul câștigă anual 60 de milioane de dolari, mult sub ceea ce obține Federer.

Sumă record obținută la o licitație pentru un cartonaș cu LeBron James

Conform L’Equipe, un cartonaș de colecţie cu imaginea jucătorului LeBron James a fost vândut cu 1,845 milioane de dolari (aproximativ 1,6 milioane de euro) la o licitaţie, un record pentru baschet.

ADVERTISEMENT

Cardul avea imprimată imaginea lui LeBron James din sezonul său de debut în NBA, 2003/2004, când evolua la Cleveland Cavaliers. Dacă astfel de sume sunt uneori atinse pentru cardurile vechi de baseball, cea obţinută este un record pentru un card modern (după 1980) şi pentru unul de baschet.

Modelul vândut, o raritate, este un card Upper Deck dintr-o serie limitată intitulată ”Rookie patch Parallel”, care includea câte o replică a tricoului unui jucător şi un autograf. Seria a fost produsă numai într-un număr corespunzător celui de pe tricoul jucătorului, 23, în cazul fostului star al echipei Cleveland Cavaliers.

ADVERTISEMENT
cartonaș LeBron James licitație
Cartonașul de colecție cu LeBron James. Sursă foto: Twitter

Piaţa cardurilor de colecţie NBA a continuat să urce în ultimii ani, cu un flux de ofertanţi provenit din întreaga lume. LeBron James, 35 de ani, evoluează acum la Los Angeles Lakers, după ce a mai trecut pe la Miami Heat. Însă cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Cleveland, între 2003 şi 2010 şi în perioada 2014-2018.

LeBron James a apărut în 2002 pe coperta Sports Illustrated, cu un an înainte de debutul în NBA, iar maioul purtat atunci a fost vândut în toamna anului trecut la o licitaţie în schimbul sumei de 187.500 de dolari.

ADVERTISEMENT

La finalul anului 2013, pe cunoscutul site de cumpărături online EBay a fost pus la vânzare un Hummer H2, folosit de LeBron James pe vremea când starul era încă în liceu. De culoare albă, SUV-ul putea fi achiziționat contra sumei de 64.800.000 de dolari.

ADVERTISEMENT