ADVERTISEMENT
Sporturi

Un cartonaș de colecție cu imaginea lui LeBron James, scos la licitație. Obiectul s-a vândut pentru o sumă colosală

Autor: Traian Terzian | 20.07.2020 | 12:37
Un cartonaș de colecție cu imaginea lui LeBron James, scos la licitație. Obiectul s-a vândut pentru o sumă colosală
Un cartonaș de colecție cu imaginea baschetbalistului LeBron James a fost scos la licitație și vândut pentru o sumă considerabilă. Sursă foto: Hepta

Un cartonaș de colecție cu imaginea baschetbalistului LeBron James a fost scos la licitație și vândut pentru o sumă considerabilă.

ADVERTISEMENT

Starul lui Los Angeles Lakers este unul dintre cei mai importanți baschetbaliști din NBA la acest moment, iar imaginea sa este de multe ori considerată cea mai puternică din acest sport.

LeBron James este al doilea sportiv din lume din punct de vedere al veniturilor din contractele de publicitate. Baschetbalistul câștigă anual 60 de milioane de dolari, mult sub ceea ce obține Federer.

ADVERTISEMENT

Sumă record obținută la o licitație pentru un cartonaș cu LeBron James

Conform L’Equipe, un cartonaș de colecţie cu imaginea jucătorului LeBron James a fost vândut cu 1,845 milioane de dolari (aproximativ 1,6 milioane de euro) la o licitaţie, un record pentru baschet.

Cardul avea imprimată imaginea lui LeBron James din sezonul său de debut în NBA, 2003/2004, când evolua la Cleveland Cavaliers. Dacă astfel de sume sunt uneori atinse pentru cardurile vechi de baseball, cea obţinută este un record pentru un card modern (după 1980) şi pentru unul de baschet.

ADVERTISEMENT

Modelul vândut, o raritate, este un card Upper Deck dintr-o serie limitată intitulată ”Rookie patch Parallel”, care includea câte o replică a tricoului unui jucător şi un autograf. Seria a fost produsă numai într-un număr corespunzător celui de pe tricoul jucătorului, 23, în cazul fostului star al echipei Cleveland Cavaliers.

cartonaș LeBron James licitație
Cartonașul de colecție cu LeBron James. Sursă foto: Twitter

Piaţa cardurilor de colecţie NBA a continuat să urce în ultimii ani, cu un flux de ofertanţi provenit din întreaga lume. LeBron James, 35 de ani, evoluează acum la Los Angeles Lakers, după ce a mai trecut pe la Miami Heat. Însă cea mai mare parte a carierei şi-a petrecut-o la Cleveland, între 2003 şi 2010 şi în perioada 2014-2018.

ADVERTISEMENT

LeBron James a apărut în 2002 pe coperta Sports Illustrated, cu un an înainte de debutul în NBA, iar maioul purtat atunci a fost vândut în toamna anului trecut la o licitaţie în schimbul sumei de 187.500 de dolari.

La finalul anului 2013, pe cunoscutul site de cumpărături online EBay a fost pus la vânzare un Hummer H2, folosit de LeBron James pe vremea când starul era încă în liceu. De culoare albă, SUV-ul putea fi achiziționat contra sumei de 64.800.000 de dolari.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!