Sporturi

Un câștigător de Turul Franței, probleme grave cu alcoolul! ”Bea de la 6 dimineața până seara târziu”

Autor: Traian Terzian | 08.08.2018 | 19:09
Fostul ciclist german Jan Ullrich, câștigător de Turul Franței, are probleme grave cu alcoolul și a fost arestat în Spania după un conflict

Fostul ciclist german Jan Ullrich, câștigător de Turul Franței, are probleme grave cu alcoolul și a fost arestat în Spania după un conflict cu vecinul său, actorul Til Schweiger. Conform site-ului bicycling.com, fostul sportiv locuieşte la Mallorca, iar vineri seară a intrat în grădina vecinului său, iar apoi a provocat o bătaie.

Jan Ullrich i-a atacat pe actor şi invitaţii acestuia, care sărbătoareau lansarea filmului ”Honey in the Head”. Fostul rutier german a ajuns în pragul depresiei după divorţul de Sara Steinhauser, alături de care a fost 13 ani. În urma separării, cei trei copii ai cuplului au rămas alături de mamă în Germania.

Ullrich, care a câștigat Turul Franței în 1997, va urma un program împotriva consumului de alcoolul

Fostul ciclist a povestit cum a început incidentul de la casa actorului. ”Am sunat la uşă, nu mi-a răspuns nimeni, aşa că am intrat. M-am certat cu un angajat al lui Til, iar acesta s-a dezlănţuit asupra mea cu o figură de karate. A venit poliţia, dar nu m-am putut înţelege cu agenţii. Vorbeau doar spaniolă, nici germană, nici engleză. Nu mi-am putut suna avocatul. În celulă a fost groaznic, a fost una dintre cele mai urâte experienţe din viaţa mea”, a afirmat Jan Ullrich.

”Ullrich devenise un om de familie, dar după ce soţia l-a părăsit a început să ia metamfetamină. A început să bea de la 6 dimineaţă şi nu se oprea până seara târziu. De asemenea, mi-a spus că ia cocaină”, a dezvăluit Til Schweiger, după incidentul de la Mallorca.

Fostul ciclist german Jan Ullrich, câștigător de Turul Franței, are probleme grave cu alcoolul și a fost arestat în Spania după un conflict
Fostul ciclist german Jan Ullrich, câștigător de Turul Franței, are probleme grave cu alcoolul și a fost arestat în Spania după un conflict

Jan Ullrich, care a câștigat Turul Franței în 1997, a recunoscut că are probleme grave cu alcoolul și că va merge la o clinică de dezintoxicare din Germania. ”Separarea de Sara şi distanţa faţă de copiii mei, pe care nu i-am văzut de la Crăciun şi care aproape nici nu-mi vorbesc, m-au făcut să fac acest lucru şi să consum diverse chestii, iar acum regret foarte tare. Din dragoste pentru copiii mei, am decis să fac terapie”, a declarat Ullrich.

Ullrich a fost implicat în afacerea de dopaj Puerto

Fostul mare ciclist german, care a mai câştigat şi Turul Spaniei în 1999 şi a fost campion olimpic în 2000 la Sydney, a văzut în finalul carierei cum reputaţia i-a fost afectată de implicarea sa în afacerea Puerto de dopaj organizat. În 2013 a recunoscut că s-a dopat, iar de atunci viaţa lui părea să ia o altă turnură, una pozitivă.

Și alte nume mari ale ciclismului au fost descoperite dopate sau au recunoscut că au folosit substanțe interzise în timpul carierei. Printre cei mai mari rutieri care au apărut pe lista neagră se află francezul Jacques Anquetil, belgianul Eddy Merckcx, spaniolii Miguel Indurain și Alberto Contador, americanul Lance Armstrong, italianul Marco Pantani, iar ultimul pe listă britanicul Chris Froome.

Fostul ciclist american Lance Armstrong, care a recunoscut în 2013 că s-a dopat, a ajuns la un acord cu Guvernul federal și va plăti cinci milioane de dolari pentru a scăpa de proces, el fiind acuzat că a prejudiciat echipa pentru care concura, US Postal. Guvernul federal și Floyd Landis, ciclistul care a dezvăluit metodele de dopaj folosite de Lance Armstrong, au cerut inițial în instanță ca fostul câștigător al Turului Franței să plătească 100 de milioane de dolari.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!