News

Un celebru cercetător francez e revoltat pentru că tratamentul prescris de el împotriva COVID-19 nu este folosit: “E prea simplu. Îi irită pe mulţi”

30.04.2020 | 18:19
Un celebru cercetator francez e revoltat pentru ca tratamentul prescris de el impotriva COVID19 nu este folosit E prea simplu Ii irita pe multi
ADVERTISEMENT

Didier Raoult a ajuns unul dintre cei mai celebri cercetători francezi în pandemie de coronavirus. La fel ca şi Donald Trump, doctorul francez susţine tratamentul cu hidroxiclorochina pentru coronavirus şi este revolutat că tratamentul prescris de el nu este utilizat. 

Un celebru cercetător francez e revoltat pentru că tratamentul prescris de el împotriva COVID-19 nu este folosit

Mediul a dat un interviu pentru revista Paris Match. Didier Raoult a recunoscut că a greşit atunci când a spus că virusul va face cel mult 10.000 de victime în întreaga lume, însă susţine în continuare tratamentul cu hidroxiclorochină:

ADVERTISEMENT

“Am spus că mă îndoiesc că vor fi 10.000 de morţi. Ar fi trebuit să spun: «Nu credeam că vor fi mulţi». Cu toate acestea, în fiecare an, 2 milioane de oameni din lume mor din cauza infecţiilor respiratorii. În ianuarie 2017, gripa de iarnă a ucis aproape 15.000 de oameni.

Să aşteptăm raportul COVID-19 cu privire la mortalitatea medie anuală a populaţiei franceze (600.000 de decese) înainte de a califica situaţia drept gravă”, spune Raoult.

ADVERTISEMENT

Studiile americane au arătat că tratamentul cu hidroxiclorochina duce la deteriorarea altor organe. Cu toate acestea, Didier Raoult nu are nicio îndoială:

“Hidroxiclorochina este standardul pentru pneumonie. Un studiu internaţional privind siguranţa tratamentului demonstrează fiabilitatea acestei molecule. În ceea ce priveşte azitromicina, este cel mai prescris medicament din lume după aspirină…

ADVERTISEMENT

Unul din opt americani îl ia cel puţin o dată pe an. Este prea simplu. Îi irită pe mulţi. Pornim de la un fapt: o boală fără leac. Reflecţia este banală. Ce medicament deja activ ar putea funcţiona? Pe de o parte, avem hidroxiclorochina, eficientă în laborator. 

Pe de altă parte, un antibiotic, azitromicină, testat şi studiat. Testele noastre dezvăluie eficacitatea lor asupra virusului atunci când sunt combinate”, a spus Didier Raoult.

ADVERTISEMENT

“Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează este o provocare idioată”

Profesorul Didier Raoult a spus că nu lucrează un vaccin şi că împotriva unui virus nou este foarte greu să fii vaccinat:

“Nu lucrez la niciun vaccin. Nu sunt întotdeauna soluţia potrivită. Găsirea unui vaccin pentru o boală care nu imunizează este o provocare idioată. S-au cheltuit aproape 30 de miliarde de dolari pentru HIV, vezi rezultatul. 

Nu este un război de laborator, ci de inteligenţă. Când nu ştim să gestionăm o boală infecţioasă, obţinem blocajul vaccinului. Este dificil să vă vaccinaţi corect împotriva gripei, apoi împotriva unui virus nou. Sincer, şansa ca un vaccin pentru o boală emergentă să devină instrument de sănătate publică este aproape zero”, a spus Raoult.

ADVERTISEMENT