ADVERTISEMENT
News

Un celebru doctor infecţionist a murit de COVID-19, deşi era vaccinat. Cum explică medicii astfel de cazuri

Autor: Andreea Marin | 10.05.2021 | 15:59
Un celebru doctor infecţionist a murit de COVID-19, deşi era vaccinat. Cum explică medicii astfel de cazuri
Un celebru doctor infecţionist a murit de COVID-19. Sursa foto: Twitter

Un medic infecționist celebru a decedat din cauza coronavirusului, în ciuda faptului că era vaccinat. Bărbatul era considerat a fi o somitate medicală în India.

ADVERTISEMENT

Celebru infecționist din India, mort de coronavirus, deși era vaccinat

Infecționistul Rajendra Kapila a decedat în urma contractării coronavirusului, chiar dacă el se vaccinase. Medicul s-a luptat cu boala timp de trei săptămâni înainte de a se stinge din viață.

Rajendra Kapila era profesor la Școala de Medicină Rutgers din New Jersey, dar și membru fondator al Societății de Boli Infecțioase din New Jersey.

„Un gigant autentic în domeniul bolilor infecțioase, dr. Kapila a fost recunoscut la nivel mondial și apreciat pentru cunoștințele sale legendare și o înțelegere clinică extraordinară în diagnosticarea și tratarea celor mai complexe boli infecțioase.

ADVERTISEMENT

Dr. Kapila a fondat Divizia de Boli Infecțioase și a facilitat creșterea și dezvoltarea sa continuă și extraordinară într-unul dintre principalele programe de boli infecțioase din țară”, a transmis Școala de Medicină, într-o declarație.

În vârstă de 81 de ani, medicul era considerat o somitate, fiind numit „o legendă” sau chiar „un gigant” în domeniu în care activa. De altfel, instituția de învățământ la care activa a transmis un mesaj după moartea acestuia, în care îl omagiază.

„Timp de 50 de ani, dr. Kapila a servit drept pilon fundamental al Școlii de Medicină din New Jersey, Spitalul Martland și Spitalul Universitar, unde a oferit îngrijire pentru zeci de mii de pacienți și a instruit numeroase generații de studenți la medicină, rezidenți și oameni”, se mai arată în comunicatul instituției menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Doctor mort de COVID-19, deși se vaccinase

Bărbatul de 81 de ani a plecat în India, care este cea mai afectată țară din lume de îmbolnăvirile cu coronavirus, dar înainte a fost vaccinat cu serul de la Pfizer, cu ambele doze.

Șansele ca o persoană vaccinată împotriva COVID-19 să facă boala sunt mici, dar ele există, explică medicii. Doctorul infecționist suferea și de probleme de inimă și diabet, care au avut legătură cu moartea sa, în corelație cu infecția.

ADVERTISEMENT

Piederea acestui doctor a fost omagiată și de Divizia Weill Cornell pentru Boli Infecțioase din New York.

„Suntem profund întristați de pierderea doctorului Rajendra Kapila, o adevărată legendă din comunitatea din domeniu din New York. Ne va fi dor de el”, a transmis și Divizia Weill Cornell pentru boli infecțioase.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!