News

Un celebru fugar din ”lotul Sorin Oprescu” a scăpat definitiv de un dosar de corupție. Cum a fost posibil

Fostul director general al Centrului de Cultură ”Palatele Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului", a scăpat definitiv de un dosar de corupție.
30.05.2024 | 18:12
Un celebru fugar din lotul Sorin Oprescu a scapat definitiv de un dosar de coruptie Cum a fost posibil
Un celebru fugar din ”lotul Sorin Oprescu” a scăpat definitiv de un dosar de corupție. Cum a fost posibil
ADVERTISEMENT

Considerat unul dintre intermediarii mitelor pentru faimosul Sorin Oprescu, Bogdan Popa a scăpat definitiv de acest dosar de corupție prin prescrierea faptelor. Încetarea procesului penal împotriva lui Bogdan Popa a fost dispusă definitiv de către Curtea de Apel București. Bogdan Popa era cercetat pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Fugarul Bogdan Popa a scăpat definitiv de un dosar de corupție

De acuzații similare a scăpat și Marian Nae, tot un fost director al Centrului în perioada 2014 – 2015, dar și Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, economist în cadrul CCPBPB. Cu toate acestea, instanța a dispus confiscarea sumei de 1 milion de lei, primită ca mită de Bogdan Popa în momentul comiterii faptei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cei trei inculpați trebuie să plătească Centrului despăgubiri civile de 1,2 milioane de lei, conform Realitatea. Bogdan Popa are de ispășit oricum 11 ani și 6 luni de închisoare, într-un alt dosar de corupție. Cu toate acestea, așa cum a procedat și Sorin Oprescu, Bogdan Popa a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței.

Bogdan Popa ar fi fugit în Italia, însă autoritățile de acolo au refuzat să-l extrădeze, la fel cum s-a întâmplat și în cazul lui Sorin Oprescu, fugit în Grecia. Potrivit DNA; în mai 2012, între Centrul ”Palatele Brâncovenești”, reprezentat de Bogdan Popa, și firma SC Waswal SRL a fost încheiat un acord cadru cu valabilitatea de 4 ani.

ADVERTISEMENT

Compania respectivă se angaja ca în această perioadă să presteze servicii de dezinsecție, dezinfecție și tratamente fitosanitare. Bogdan Popa ar fi primit mita de 1 milion de lei pentru a facilita acest contract. Ar fi avut de câștigat și reprezentații acelei companii, care au supralicitat mai multe subcontracte pentru aceste servicii.

Bogdan Oprescu ar fi primit mită peste 2 milioane de lei

“În demersurile lor infracţionale, cei doi inculpaţi au beneficiat de ajutorul inculpatei Petroi-Avasiloae Ruxandra-Mihaela care, în perioada 2012 – 2015, atât în nume personal dar şi pentru directorul general Nae Marin, a semnat referatul privind valoarea estimată a serviciilor ce formează obiectul acordului-cadru, precum şi mai multe contracte subsecvente şi acte adiţionale.

ADVERTISEMENT

Prin această conduită a fost cauzat un prejudiciu CCPBPB în cuantum de 5.867.153 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit în acelaşi cuantum de către societatea beneficiară a contractelor”, explicau procurorii.

Bogdan Popa a pretins începând cu 2012, potrivit procurorilor, un procent de 50% din valoarea fără TVA a fiecărei facturi care urma să fie emisă. A primit în total peste 2 milioane de lei, însă statul a reușit să recupereze doar jumătate.

ADVERTISEMENT

România are o adevărată tradiție în a scăpa printre degete infractorii, în special în cazul celor care fură milioane de euro din bani publici. Din păcate, țara noastră este în continuare foarte prost văzută în lumea civilizată, astfel că mulți judecători refuză să extrădeze fugarii, care se plâng de condițiile de detenție din țara noastră.

ADVERTISEMENT
Tags:
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
România se topește. Temperaturi ireale, imposibil de suportat
România se topește. Temperaturi ireale, imposibil de suportat
Mihai Trăistariu îi învață pe români cum să facă bani: „Așa poți face...
Mihai Trăistariu îi învață pe români cum să facă bani: „Așa poți face 3.000-5.000 de lei pe lună”
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO