News

Un centru social din Suceava, focar de coronavirus! 63 de bătrâni şi 9 angajaţi au fost depistaţi pozitiv

01.05.2020 | 21:50
Un centru social din Suceava focar de coronavirus 63 de batrani si 9 angajati au fost depistati pozitiv
ADVERTISEMENT

Prefectura Suceava a anunţat că 63 de bătrâni şi 9 angajaţi de la Centrul Social Creştin Bogdăneşti, de lângă Mănăstirea cu acelaşi nume, sunt infectaţi cu noul coronavirus. 

Un centru social din Suceava, focar de coronavirus!

La vizita pe teren, autorităţile au constatat că există condiţii de izolare pentru bătrânii depistaţi pozitiv, însă nu pot fi instituite circuite separate de asigurare a hranei, lenjeriei şi personaului.

ADVERTISEMENT

În această situaţie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dispus internarea în spital a tuturor bolnavilor. În plus, s-a dispus trimiterea de echipament de protecţie pentru angajaţii din centru.

”În dimineaţa zilei de 01.05.2020, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Manuela Trifan, a informat prefectul judeţului Suceava asupra faptului că, din cei 124 de bătrâni beneficiari ai Centrului Social Creştin Bogdăneşti de pe lângă Mănăstirea Bogdăneşti, 63 sunt pozitivi, iar din cei 25 de îngrijitori, 9 sunt pozitivi.

ADVERTISEMENT

Totodată directorul executiv al DSP Suceava a informat că 7 beneficiari ai Căminului pentru Persoane Vârstnice din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Municipiului Rădăuţi au fost depistaţi pozitiv la COVID 19, fiind internaţi la Spitalul Municipal Rădăuţi”, a anunţat, vineri, Prefectura Suceava.

“Există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei”

Cei de la Prefectura Suceava s-au deplasat la centrul social pentru a evalua situaţia: ”La vizita în teren au constatat că, bătrânii sunt cazaţi în trei corpuri de clădire cu camere de 4- 5 locuri şi grupuri sanitare comune, starea de igienă a spaţiilor fiind satisfăcătoare.

ADVERTISEMENT

S-a constatat, de asemenea, că există condiţii de izolare pentru bătrânii testaţi pozitiv, dar nu pot fi instituite circuite separate pentru asigurarea hranei, a lenjeriei şi personalului. Personalul centrului nu are pregătire medicală, îngrijirea bătrânilor fiind realizată cu persoane din comuna Râşca, unitatea administrativ teritorială în raza căreia funcţionează aşezământul social.

Cei 63 de bătrâni şi 9 îngrijitori depistaţi pozitiv, transferaţi la Spitalul Suceava

În unitate nu sunt substanţe biocide pentru igienizarea suprafeţelor şi mâinilor, iar personalul nu dispune de echipament de protecţie. La verificarea în teren, mare parte din personal, a fost suprins la lucru fără măşti”, a mai transmis Prefectura Suceava.

ADVERTISEMENT

Printre măsurile luate de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă s-a dispus şi internarea în Spitalul Judeţean Suceava a celor 9 îngrijitori depistaţi pozitiv, dar şi a celor 63 de bătrâni care au fost confirmaţi cu noul COVID-19.

ADVERTISEMENT