News

Un cercetător american șochează. “Moartea nu există. E doar o iluzie”

Un cunoscut om de știință a scris o carte în care susține că moartea nu există și este doar o iluzie a conștiinței noastre.
10.08.2021 | 00:17
Un cercetator american socheaza Moartea nu exista E doar o iluzie
Un cercetător american șochează. "Moartea nu există. E doar o iluzie". Sursă foto: wikipedia
ADVERTISEMENT

Unul dintre subiectele extrem de dezbătute din cele mai vechi timpuri a fost moartea. Chiar dacă se spune că viața de apoi este un dar, profesorul american Robert Lanza susține că moartea nu există. Teoria sa destul de controversată este analizată de mai mulți ani.

Teoria americanului are la bază conceptul de biocentrism, ceea ce înseamnă că viața creează lumi multiple.

ADVERTISEMENT

Un cercetător american șochează. “Moartea nu există. E doar o iluzie”

Omul de știință american, Robert Lanza a publicat o carte în care a abordat un subiect care a trezit interes sute de ani. Moartea. Acesta are o teorie bazată pe fenomenul de biocentrism.

Potrivit acestuia viața este cea care a făcut Universul și nu invers. Potrivit cercetătorului viața este cauza, nu un efect al produselor chimice. Spațiul, dar și timpul sunt doar forme ale percepției umane, instrumente pe care mintea le folosește pentru a lega împreună informații.

ADVERTISEMENT

“Puteți experimenta diferite povești, diferite personaje și, desigur, diferite finaluri din vasta bibliotecă pe care universul o deține și la sfârșitul acestora, sunteți tot voi”, a scris în cartea sa doctorul american.

El consideră că moartea ar putea fi o ușă spre un număr nesfârșit de universuri. Robert Lanza crede că moartea nu există, iar noi ne simțim vii doar datorită energiei din creierul nostru. Cu alte cuvinte, toate aceste multiple universuri există simultan și, indiferent ce se întâmplă în unul dintre acestea, totul se continuă într-un altul.

ADVERTISEMENT

Atunci când murim ar exista o întrerupere în conexiunea liniară de timp și loc. Și astfel, spune cercetătorul american, conceptul nostru liniar de timp nu reprezintă nimic pentru natură.

Potrivit lui Lanza, conștiența unui om este conservată la moarte sub forma unei energii de 20 de waţi, chiar dacă trupul este distrus.

ADVERTISEMENT

“Oamenii ca noi….știu că distincția între trecut, prezent și viitor este doar o iluzie extrem de puternică. Viața noastră nu este o întâmplare, este ceva ce trebuie să se întâmple.

Conștiența noastră va exista într-un prezent etern, deplasândur-se între realități și având mereu parte de noi aventuri”, a scris Robert Lanza în cartea sa.

Cunoscutul om de știință a lansat această teorie pentru prima dată în anul 2007 și de atunci a fost dezbătută de mai mulți cercetători.

ADVERTISEMENT