Un chef cunoscut din Anglia a dezvăluit care este ingredientul pe care nu trebuie să-l pui niciodată în omletă, altfel va strica textura preparatului.
Omleta este unul dintre cele mai consumate preparate la micul dejun. Are un gust delicios, se face rapid și se poate combina cu mai multe ingrediente, cum ar fi brânză, ciuperci sau diverse legume.
Cu toate acestea, există un ingredient care nu se adaugă în omletă. Este vorba de lapte, care nu face ouăle mai cremoase, ci îi dă omletei o textură “cauciucată”.
“Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată.”, a explicat chef Dan Joines, potrivit Digi World.
În loc de lapte, Dan Joines a sugerat untul cremos, mult mai potrivit pentru omletă.
“Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic.
Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușor.”, a mai declarat bucătarul.
De asemenea, și bucătarul Luke Selby a fost de acord cu acest lucru. “Da, să pui lapte în omletă este un păcat capital!”, a spus cheful.
Amestecul se poate tăia de la căldură din cauza laptelui, așa că este mai bine să-l eviți atunci când faci omletă.
Omleta va ieși mult mai pufoasă dacă folosești unt. Este bine să pui unt în tigaie până se topește înainte să adaugi ouăle bătute.
În plus, ouăle trebuie bătute chiar înainte de a fi puse în tigaie, altfel își vor pierde din volum dacă sunt lăsate deoparte și adăugate ulterior.
Un alt sfat de care trebuie să ții cont atunci când gătești omletă este modul în care bați ouăle. Atunci când sunt bătute cu viteză, aerul pătrunde în ele, astfel că omleta va căpăta o textură pufoasă.
În omletă poți adăuga diverse ingrediente, cum ar fi brânză, vinete, dovlecei, ciuperci, șuncă. Cu ceva timp în urmă, chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit că folosește ardei iute pentru o omletă perfectă.