News

Un chinez a trăit un an cu 20 de viermi vii în ochi. Video şocant

26.10.2020 | 19:00
Un chinez a trait un an cu 20 de viermi vii in ochi Video socant
Foto: dailymail.co.uk
ADVERTISEMENT

Aproape 20 de viermi paraziți vii au fost scoși din ochiul unui chinez unde se crede că au trăit timp de un an. Medicii cred că pacientul a fost mușcat de o insectă care transporta larve parazite în timp ce făcea exerciții în aer liber.

Incidentul a ieșit la iveală atunci când domnul Wan a solicitat asistență medicală la spitalul municipal Suzhou din estul Chinei.

ADVERTISEMENT

Pacientul a spus că a simțit că i-a intrat ceva în ochi acum un an, dar nu i-a acordat prea multă atenție. În cele din urmă a mers la medic după ce starea sa s-a înrăutățit recent.

Chirurgii au descoperit că în ochiul său trăiau aproape 20 de viermi

Un clip obținut de Suzhou Daily News arată medicul care scoate din ochiul pacientului un parazit alb care se mișcă pe care îl pune într-un recipient, relatează Daily Mail.

ADVERTISEMENT

Viermii aparțin unei specii numite „thelazia callipaeda”, care este cea mai frecventă cauză a thelaziasis, cunoscută și sub numele de infestare cu viermi oculari.

Această afecțiune este întâlnită mai ales la câini și pisici, dar poate fi transmisă oamenilor atunci când sunt expuși muștelor infectate care se hrănesc cu secreții oculare.

ADVERTISEMENT

Dr. Xi Ting, oftalmolog la spitalul Suzhou, a declarat reporterilor că domnul Wan a fost mușcat de o muscă în timp ce practica sporturi în aer liber. Paraziții au ajuns probabil în corpul său de la insecta infectată.

Cum se manifestă infecțiile parazitare oculare

Infecțiile parazitare oculare pot provoca simptome precum durere, inflamație, ochi apoși, vedere încețoșată, sensibilitate la lumină, mâncărime și chiar orbire.

ADVERTISEMENT

Cheratita Acanthamoeba este una dintre principalele infecții ale ochilor, cauzate de parazitul acanthamoeba. Organismul se găsește în mediile marine și de apă dulce din întreaga lume.

Se transmite prin contact direct al corneei cu parazitul. Cei care nu își îngrijesc corespunzător lentilele de contact prezintă un risc mai mare de infestare.

Unii paraziți pătrund în corp prin gură sau piele, apoi călătoresc spre ochi.

De exemplu, toxocariaza este o infecție rară cauzată de paraziții viermilor rotunzi cu careo persoană se contaminează în timpul manipulării solului sau a nisipului contaminat cu fecale de animale infectate.

Când infectează ochii, este denumită toxoplasmoză oculară. Poate provoca vedere încețoșată și dureri de ochi. Dar cazurile sunt foarte rare.

ADVERTISEMENT
Tags: