Sporturi

Un ciclist a murit la trei săptămâni după ce a intrat în comă! Suferise un infarct în timpul cursei

27.04.2019 | 09:12
Un ciclist a murit la trei saptamani dupa ce a intrat in coma Suferise un infarct in timpul cursei

Un ciclist a murit la trei săptămâni după ce fusese plasat în comă artificială în urma unui infarct suferit în timpul unei curse la care participa. Olandezul Robbert de Greef, în vârstă de 27 de ani, a murit în noaptea de joi spre vineri la spitalul din Anvers, acolo unde fusese internat după atacul de cord suferit în timp ce participa la cursa Omloop van de Braakman, informează site-ul cyclingweekly.com.

Un ciclist a murit la trei săptămâni după ce a intrat în comă

Rutierul formației Alecto Cycling Team, Robbert de Greef, s-a prăbușit pe primul sector de pavate din cadrul cursei la care participa și a primit imediat îngrijiri de la medicii aflați pe marginea drumului. Ciclistul a fost transportat cu ambulanța la spitalul din Anvers, iar acolo a fost plasat în comă artificială pentru 48 de ore după infarctul suferit în timpul cursei.

Ciclistul a petrecut apoi următoarele trei săptămâni în stare critică înainte de a muri din cauza unei hemoragii cerebrale. ”Din păcate, trebuie să confirmăm cu mare durere că Robbert de Greef a murit din cauza complicațiilor după atacul de cord. Mulțumim pentru tot ce ai făcut Robbert, nu te vom uita niciodată”, este mesajul postat pe rețelele de socializare de echipa Alecto Cycling Team.

Robbert de Greef la finalul cursei Ronde van Drenthe pe care a încheiat-o pe locul 2
Robbert de Greef la finalul cursei Ronde van Drenthe pe care a încheiat-o pe locul 2

De Greef avea o singură victorie în cariera de profesionist

Robbert de Greef, în vârstă de 27 de ani, este un rutier care nu a reușit să pătrundă în marea elită a ciclismului. Anul 2018 a însemnat cel mai înalt nivel în cariera sa, el alergând pentru echipa de liga a doua Roompot, dar pe care a părăsit-o în iarnă după fuziunea cu Verandas Willems-Crelan. Olandezul are un singur succes în cariera sa, Kernen Omloop Echt-Susteren în 2017, iar anul acesta are un loc doi în Ronde van Drenthe.

În urmă cu două luni, lumea ciclismului a trăit o mare tragedie, după ce Kelly Catlin s-a sinucis la vârsta de 23 de ani. Ea era medaliată de argint cu echipa Statelor Unite în proba de urmărire la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016. Tot în martie, în cursa Tirreno-Adriatico a avut loc un  accident teribil, care din fericire nu a fost cu morți.