Sporturi

Un ciclist de 90 de ani a fost prins dopat! Ce scuză a găsit după ce a rămas fără titlul naţional al SUA

06.01.2019 | 16:10
Un ciclist de 90 de ani a fost prins dopat Ce scuza a gasit dupa ce a ramas fara titlul national al SUA

Un ciclist american de 90 de ani a fost prins dopat şi va pierde titlul naţional pentru seniori. Carl Grove este unul dintre cei mai importanţi sportivi în competiţiile dedicate persoanelor în vârstă din Statele Unite ale Americii, dar a primit o lovitură grea în primele zile ale anului 2019.

USADA, Agenția Anti-Doping a Statelor Unite ale Americii, a anunţat că Carl Grove a fost depistat pozitiv cu epitrenbolon, un metabolit al trenbolonului. Sportivul de 90 de ani s-a apărat şi a susţinut că a consumat carne contaminată cu o zi înainte să participe la Masters Track National Championships, campionatul naţional de ciclism din SUA, competiţie pe care a şi câştigat-o.

Un ciclist de 90 de ani a fost prins dopat. I-a fost retras titlul de campion

Ciclistul de 90 de ani care a fost prins dopat a pierdut titlul de campion al Statelor Unite ale Americii. Carl Grove reuşise chiar să stabilească un record mondial cu această ocazie, performanţa fiind anulată după ce a fost depistat pozitiv de USADA. “Chris Grove a pierdut titlul naţional şi i-au fost anulate toate rezultatele obţinute la Masters Track National Championships. Ciclistul a oferit informaţii prin care susţine că este nevinovat şi că a consumat carne contaminată înainte de a participa la concurs. Cu toate acestea, sportivul a fost depistat pozitiv şi la un control efectuat pe 10 iulie, cu o zi înainte să consume carnea contaminată”, au anunţat oficialii USADA.

Un ciclist de 90 de ani a fost prins dopat. Ce scuză a avut sportivul
Un ciclist de 90 de ani a fost prins dopat. Ce scuză a avut sportivul

Ciclismul este un sport în care suspiciunile de dopaj sunt permanente. În ultimii ani, mai mulţi sportivi au fost depistaţi pozitiv şi au fost suspendaţi. Cel mai important caz este cel al lui Lance Armstrong. Americanul a recunoscut că a folosit substanţe interzise şi i-au fost retrase şapte titluri la Turul Franţei, toate câştigate în perioada 1999-2005.