News

Un ciclon arctic care apare ”o dată într-o generație” va lovi SUA. Meteorologii anunță temperaturi de -45 de grade

Milioane de locuitori din SUA se vor confrunta, în acest weekend, cu un ciclon arctic care apare ”o dată într-o generație”. Sunt prognozate temperaturi de până la -45 de grade.
03.02.2023 | 21:44
Un ciclon arctic care apare o data intro generatie va lovi SUA Meteorologii anunta temperaturi de 45 de grade
Peste 15 milioane de cetățeni din SUA se pregătesc de un ciclon arctic devastator. Se așteaptă temperaturi de -45 de grade. Sursa foto: hepta.ro / twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O furtună despre care specialiștii spun că are loc extrem de rar va afecta în următoarele zile zone extinse din SUA.

Peste 15 milioane de cetățeni din SUA se pregătesc de un ciclon arctic devastator. Se așteaptă temperaturi de -45 de grade

La finele anului trecut, ”Ciclonul-bombă” polar a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii. Cele mai afectate zone au fost Buffalo și New York. Aici, peste 60 de oameni și-au pierdut viața din cauza zăpezilor și a gerului.

ADVERTISEMENT

De vineri, mai multe zone din SUA vor fi lovite de noi fenomene extreme ale vremii. Meteorologii avertizează că vremea rece ar putea aduce temperaturi minime record în New York, New Jersey și New England.

Conform Serviciului Național de Meteorologie (NWS) un front de aer arctic va aduce vânturi reci de până la -45 de grade Celsius în părți din nordul New England. De sâmbătă, aerul rece s-ar putea întinde din nordul statului Pennsylvania până în Maine, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Specialiștii au lansat și un avertisment serios pentru populație. ”Vântul rece este extrem de periculos. El poate provoca degerături pe pielea expusă în aer liber, în doar 5 minute”, a avertizat biroul de servicii meteorologice din Maine.

Frigul nu este singurul motiv de îngrijorare. În New England sunt anunțate și furtunile scurte, dar puternice de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Se așteaptă depunerea unui strat consistent de omăt care va afecta grav traficul pe autostrăzi.

Peste 15 milioane de oameni sunt sub avertizare de vreme severă

În acest moment, peste 15 milioane de oameni sunt sub alerte de ger și ninsori. Avertismentele meteorologilor au început să intre în vigoare vineri dimineața și vor fi valabile până sâmbătă după-amiaza.

Vestea bună este că această manifestare extremă a iernii va dura doar aproximativ 36 de ore. Temperaturile în cea mai mare parte a nord-estului SUA vor crește de duminică după-amiază.

ADVERTISEMENT
Tags: