Nicio categorie

Un CELEBRU cîntăreţ şi compozitor A MURIT

Udo Jürgens, un cântăreţ compozitor vedetă a lumii germanice, a murit duminică după-amiază de o criză cardiacă la vârsta de 80 de ani, a anunţat echipa sa de colaboratori într-un...
22.12.2014 | 13:55
Un CELEBRU cîntăreţ şi compozitor A MURIT
ADVERTISEMENT

Udo Jürgens, un cântăreţ compozitor vedetă a lumii germanice, a murit duminică după-amiază de o criză cardiacă la vârsta de 80 de ani, a anunţat echipa sa de colaboratori într-un comunicat, informează AFP.

469454_1_org_29394621

ADVERTISEMENT

Udo Jürgens a început să se simtă rău în timp ce se plimba în mediul rural în cantonul Thurgau din nord-estul Elveţiei. Acest austriac din naştere, care a obţinut de asemenea cetăţenia elveţiană în 2007, a fost imediat spitalizat la Münsterlingen dar nu a mai putut fi reanimat.

Directorul său de turneu Freddy Burger şi orchestra lui Pepe Lienhard s-au declarat “şocaţi de moartea bruscă a unui prieten şi unui mare artist după succesul triumfal al ultimului său concert” pe Hallenstadion din Zurich la 7 decembrie, precizează comunicatul.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul carierei sale, Udo Jürgens a compus peste o mie de melodii dintre care multe titluri de succes, a realizat cincizeci de albume şi a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Udo Jürgens şi-a început cariera în anii 1950 şi în 1966 a câştigat concursul Eurovision din Luxemburg cu cântecul “Merci cherie”.

sursa: realitatea.net 

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri