News

Un cioban și un copil de 8 ani, atacați de urs în Harghita. Adultul a suferit răni și a ajuns la spital

Incident grav în Harghita. Un cioban și un copil de 8 ani au fost atacați de un urs într-o localitate din județ. Adultul a ajuns la spital cu numeroase răni.
21.05.2022 | 16:55
Un cioban si un copil de 8 ani atacati de urs in Harghita Adultul a suferit rani si a ajuns la spital
Un cioban și un copil de 8 ani, atacați de urs în Harghita. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un bărbat a ajuns la spital, vineri seara, după ce a fost atacat de un urs într-o localitate din Harghita. Victima, cioban în județ, a suferit mai multe răni şi a fost supus unei intervenţii chirurgicale.

Un nou incident grav cauzat de prezența urșilor. Un cioban și un copil de 8 ani, atacați în Harghita

Anunțul privind incidentul din județul Harghita a fost făcut de președintele Consiliului Judeţean (CJ), Borboly Csaba

ADVERTISEMENT

Potrivit acestuia, atacul a avut loc în jurul orei 20.00, când bărbatul mergea, însoţit de un copil de 8 ani, la turma de oi de care avea grijă.

Borboly Csaba a spus, într-un mesaj postat pe Facebook, că bărbatul i-a spus copilului să fugă, iar el a reuşit să se salveze după ce i-a dat de mâncare ursului din alimentele pe care le avea cu el.

ADVERTISEMENT

”Mi-a povestit prin telefon persoana atacată că a fost cu un copil de opt ani şi este un vorba de un urs agresiv, care de mai multe ori a atacat şi alţi oameni.

Credeţi-mă că este incredibil ce forţă a avut acest om, care i-a spus copilului să fugă şi el a mers împotriva ursului, ursul a atacat şi a avut putere acest om să scoată ce avea la el, nişte alimente, ciocolată, bomboane pentru copil, răcoritoare şi să pună în gura ursului care l-a atacat.

ADVERTISEMENT

Şi nu s-a mişcat, pentru că a zis că dacă s-ar fi mişcat, ursul l-ar fi doborât şi l-ar fi omorât. Ursul a luat mâncarea primită şi aşa a reuşit omul să scape”, a afirmat preşedintele CJ Harghita.

În aceeași postare, oficialul a mai precizat că bărbatul atacat a suferit mai multe răni şi este internat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, fiind supus unei intervenţii chirugicale, iar copilul a scăpat nevătămat.

ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Judeţean Harghita cere măsuri de urgență

Cu ocazia acestui incident grav, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a adus, din nou în discuţie subiectul legat de pericolul reprezentat de urși în această zonă.

”Situația este de nesuportat. Solicit cu insistență primarilor, viceprimarilor, vânătorilor, medicilor veterinari, reprezentanților jandarmeriei să ia decizii imediate, care nu au fost luate”, mai spune Borboly.

ADVERTISEMENT