Fotbal intern

Un club de tradiție se retrage din fotbal! Un adversar mai puțin pentru Rapid în Liga a 3-a

28.02.2019 | 16:19
Un club de traditie se retrage din fotbal Un adversar mai putin pentru Rapid in Liga a 3a

Un club de tradiție al fotbalului românesc se retrage după ce a ajuns într-o situaţie ingrată. Conducerea celor de la Delta Dobrogea Tulcea a decis ca echipa să nu mai înceapă returul în Liga a 3-a după ce nu a reușit să găsească finanțare în această perioadă. Mai mult de atât, litigiile cu foștii jucători au contribuit din plin la degringolada de la club și secția și-a încheiat activitatea în această iarnă.

Un club de tradiție se retrage din fotbal!

Astfel, debutul returului în cel de-al treilea eșalon va consemna încă un abandon, al treilea al sezonului. Delta Dobrogea Tulcea era ultima în clasament, fără nicio victorie în partidele disputate până acum. Nici Federația Română de Fotbal nu a iertat-o și i-a dat penalități care au însumat nu mai puțin de – 60 de puncte în clasament. La toate acestea s-au adăugat și sancțiuni financiare din cauza litigiilor pierdute ceea ce a dus la tragerea obloanelor.

Delta Dobrogea Tulcea a devenit al doilea club din seria unde este lideră echipa giuleșteană care abandonează competiţia. CSO Bragadiru a spus deja pas în liga Rapidului. De remarcat că rezultatele înregistrate de cei de la Bragadiru au fost anulate pentru că s-au retras în timpul turului. Nu se poate face același lucru și în cazul tulcenilor – ei au apucat să încheie prima parte a campionatului.

Un club de tradiție se retrage din fotbal! Andrei Sin in meciul de fotbal dintre Juventus Bucuresti si Delta Dobrogea Tulcea din liga a III - a, disputat pe stadionul Juventus din Bucuresti, vineri, 27 mai 2016. Stefan Ciocan / SPORTPICTURES
Delta Dobrogea Tulcea era ultima în seria ei din Liga a treia

Ce se întâmplă cu Delta Dobrogea Tulcea

De aici încolo, conform regulilor stipulate în regulament, toate echipele care urmau să întâlnească formaţia dobrogeană vor câştiga automat cu 3-0 la “masa verde”. Prima „fericită” va fi CS Afumaţi, o contracandidată a Rapidului la promovare. Pe lângă CSO Bragadiru, din liga a treia s-a mai retras și CSM Roman, formație care evolua în Seria 1.

Nu este o noutate faptul că Tulcea rămâne fără fotbal. De-a lungul timpului, orașul a mai trecut prin asemenea momente. În sezonul 2012-2013 al Ligii 2, Delta Tulcea se desfiinţa subit, deşi echipa termina campionatul pe locul 3 în Seria 1 şi rata de puţin, promovarea în prima ligă. De remarcat că, în 2007, Delta promova matematic în Liga 1, dar nu a primit licența pentru a evolua pe prima scenă.

  • 15 este locul pe care îl ocupa Delta Dobrogea Tulcea în Liga a 3-a