Sport

Un club de tradiţie va avea un stadion de 100 de milioane de euro! Începe demolarea vechii arene

Autoritățile din Pitești au promis un stadion nou în oraș, iar actuala arenă va fi demolată. În locul ei, va apărea un stadion nou, ultramodern.
10.03.2023 | 19:05
100 de milioane de euro va costa stadionul lui FC Pitești. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

FC Argeș e în degringoladă după ce Marius Croitoru și Constantin Schumacher au demisionat, însă fanii „alb-violeți” au un motiv de mare bucurie. Vestea vine chiar de la Guvernul României.

Stadion nou pentru FC Argeș! A fost aprobată demolarea stadionului din Pitești

Fosta campioană a României va avea un stadion nou care va costa aproximativ 100 de milioane de euro și cu o capacitate de 15.200 de locuri. Noua arenă va fi gata în 2026.

ADVERTISEMENT
Noul stadion din Pitești
100 de milioane de euro va costa stadionul lui FC Pitești. Sursă foto: Facebook

Primarul Cristian Gentea a fost cel care a făcut anunțul oficial: „Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 9 martie 2023, ”desființarea imobilului Complex Sportiv ”Nicolae Dobrin” din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Pitești, în vederea realizării pe același amplasament a obiectivului de investiții ‘Construire Stadion Nicolae Dobrin din strada Nicolae Dobrin nr.10, municipiul Pitești’!

Procedurile de demolare și, ulterior, de construire a noii arene fotbalistice vor începe după apariția Hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial! Stadionul actual, numit inițial ‘1 Mai’, apoi ‘Municipal’, și din 2002, ‘Nicolae Dobrin’, a fost construit în 1964!

ADVERTISEMENT

Viitorul stadion va purta, de asemenea numele genialului nostru piteștean și va fi construit cu sprijinul Ministerul Dezvoltării și Lucrărilor Publice!”.

Ce facilități va avea noul stadion din Pitești

Noua casă a lui FC Argeș va fi una demnă de o campioană a României, cu muzeu și magazin de prezentare, precum și un sistem de iluminare a fațadei prin tehnologie LED.

ADVERTISEMENT
Proiectul noului stadion al lui FC Argeș
Proiectul noului stadion al lui FC Argeș

Alte dotări ale noii arene: sală de forță de minim 500 mp, două săli pentru saună, sală de recuperare, cabinet medical, cabinet antidoping, dar și o sală de antrenament multifuncțională. Și noua arenă va purta numele fostului mare fotbalist de legendă a lui FC Argeș, Nicolae Dobrin.

Alte facilități ale stadionului din Pitești

„Stadionul va fi de categoria UEFA 4 și va putea găzdui meciuri internaționale. Arena va avea panouri solare, stații de încărcare pentru mașinile electrice, spații comerciale, 14 loje, 70 de locuri pentru mass-media, o sală multifuncțională pentru celelalte secții sportive ale clubului și în jur de 550 de locuri de parcare.

ADVERTISEMENT

De asemenea, terenurile pentru juniori vor fi relocate în spatele noii construcții. Construcția va avea 70.170 mp din care peste 10.000 mp vor fi destinați locurilor de parcare. Cea mai mare parte a finanțării ar urma să vină de la Compania Națională de Investiții, iar diferența de cheltuieli va fi acoperită din bugetul local.

Primarul Cristian Gentea estimează că după dărâmarea vechiului stadion, noua arenă va fi gata în 24 de luni. Edilul piteștean își dorește ca la inaugurarea noului stadion, FC Argeș să joace în cupele europene”, s-a mai anunțat în comunicatul de pe siteul oficial al piteștenilor.

ADVERTISEMENT