Sport

Un club românesc vechi de 101 ani şi-a încetat activitatea

Gloria Arad a fost exclusă din Liga a 4-a a judeţului Arad, din cauza problemelor financiare. Jucătorii i-au adresat o scrisoare patronului Sandu Ion, patronul echipei şi preşedintele Federaţiei...
07.11.2014 | 14:17
Un club romanesc vechi de 101 ani sia incetat activitatea

Gloria Arad a fost exclusă din Liga a 4-a a judeţului Arad, din cauza problemelor financiare. Jucătorii i-au adresat o scrisoare patronului Sandu Ion, patronul echipei şi preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

După 101 ani de existenţă în peisajul fotbalului românesc, Gloria Arad a dispărut sub povara problemelor financiare. În urmă cu 6 ani, echipa fusese preluată de Sandu Ion, cel care anunţa atunci că îşi doreşte să ajungă în Liga I şi în cupele europene. Planurile anunţate de actualul preşedinte FRA nu s-au conturat, iar între timp echipa a fost scoasă din competiţiile autohtone.

Conform  specialarad.ro, jucătorii sînt neplătiţi din luna iunie, iar aceştia trag de fostul patron să-şi onoreze obligaţiile financiare. Lotul Gloriei Arad i-a trimis o scrisoare lui Sandu Ion, în speranţa că vor reuşi să-l sensibilizeze.

“Scrisoare deschisă domnului Sandu Ion,

preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, ex-patron Gloria Arad

Domnule Sandu Ion, ne cerem scuze că încercăm să vă atragem atenţia în acest mod, dar cu toate insistenţele noastre continue de cinci luni încheiate, nu am reuşit să vă transmitem aproape nimic din tot ceea ce am fi dorit să discutăm cu dumneavoastră.

După cum bine ştiţi – ca fost patron al Gloriei Arad -, noi, jucătorii, staff-ul tehnic şi personalul auxiliar, am avut un contract de muncă (sau de joc) cu Gloria Arad, contract pe care l-am respectat întocmai până în data de 5 octombrie 2014 având aproape zilnic antrenamente, iar la sfârşitul săptămânii jocuri oficiale.

Cu toate că nu am mai fost plătiţi începând cu data de 1 iunie 2014, timp de mai bine de 4 (patru) luni ne-am prezentat zilnic la programul echipei, crezând ca nişte copii în promisiunile dumneavoastră – transmise prin intermediul domnului Marcel Coraş, preşedintele clubului – cum că totul se va rezolva şi vom intra în normalitate.

După cum probabil ştiţi, majoritatea foştilor angajaţi ai Gloriei Arad îşi câştigau existenţa exclusiv din fotbal, ei aşteptând mai bine de patru luni o remediere a acestei situaţii, care din păcate nu a mai venit.

Noi vrem să vă rugăm insistent să încercaţi să vă puneţi măcar o zi în locul nostru (ceea ce este imposibil!), să aveţi aproape zilnic promisiuni că totul se va rezolva, să veniţi la stadion cu speranţe şi să plecaţi acasă la familie dezamăgit şi fără niciun bantimp de patru luni, gândidu-vă la ce o să mâncaţi, de unde să mai cereţi bani împrumut, sau ce o să mai spuneţi membrilor familiei de data asta…

Înţelegem perfect că nu vreţi să mai investiţi bani în fotbal, e alegerea dumneavoastră pe care – vrând sau nevrând – trebuie să o respectăm, dar vă supunem atenţiei încă un aspect: jucătorii aceştia neplătiţi din luna iunie 2014 trebuie să mai stea cel puţin până în luna februarie 2015, deci încă patru luni, până să poată juca la alte echipe şi deci să poată să îşi câştige traiul de zi cu zi. Am vrea doar să vă întrebăm: vă pasă? Vă interesează? V-aţi gândit vreodată timp de un minut cum ar fi dacă ar fi copilul dumneavoastră în situaţia asta?

Ni s-a spus la un moment dat că în cazul în care veţi renunţa la susţinerea financiară a echipei, vom fi plătiţi pentru lunile respective (iunie, iulie, august şi septembrie) şi după aceea ne vom strânge mâna. Nouă ni s-ar fi părut o despărţire corectă, demnă şi obiectivă, dar aşa cum timp de 4-5 ani nu aţi binevoit să veniţi niciodată în vestiarul nostru pentru a asculta doleanţele şi problemele noastre, tot aşa şi aceste promisiuni s-au risipit într-un mod dezamăgitor pentru noi.

Nu în ultimul rând vrem să vă (re)aducem aminte de cazul colegului nostru Andrei Topai, care s-a accidentat la un meci oficial al echipei şi are nevoie de suma de 1.000 de euro pentru operaţie, dar în acelaşi mod cinic i-a fost refuzată atât plata intervenţiei chirurgicale, cât şi plata celor patru salarii, el aşteptând şi acum… oare ce?, pentru a se opera şi pentru a-şi putea relua antrenamentele.

Ne cerem încă o dată scuze pentru îndrăzneala de a ne adresa dumneavoastră, nu cerem deloc milă sau favoruri, dar în calitatea dumneavoastră de fost sportiv, de actual preşedinte al Federaţiei Române de Atletism, nu în ultimul rând de tată şi cap de familie, vă rugăm să acordaţi cinci minute din preţiosul dumneavoastră timp şi să vă mai gândiţi o dată la noi, luând măsurile pe care le credeţi de cuviinţă.

Cu respect,

colectivul Gloria Arad”

Sursa:  specialarad.ro

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!