News

Un clujean își scoate la vânzare vila pentru 3.7 milioane de euro. Cum arată ”palatul”

Un clujean își scoate la vânzare vila pentru 3.7 milioane de euro, fiind vorba de o construcție impresionantă situată undeva în buricul târgului.
05.04.2023 | 17:02
Foto: Cluj Life
ADVERTISEMENT

Un clujean își scoate la vânzare vila pentru 3.7 milioane de euro, fiind vorba de o clădire de peste 650 metri pătrați. Cu toate acestea rămâne de văzut cine va scoate din buzunar o asemenea sumă, în condițiile în care cu acești bani se pot cumpăra locuințe în orice oraș din lume.

Un clujean își scoate la vânzare vila pentru 3.7 milioane de euro

Potrivit Știri de Cluj, care citează anunțul imobiliar, ”este o vilă care se adresează celor care își doresc prestigiul de a avea o reședință de lux sau un sediu emblematic, situate pe un teren generos, cu mare potențial, într-una dintre cele mai bune poziții din Cluj, dacă nu cumva cea mai bună”. Cel puțin asta transmit agenții imobiliari, cei care speră să găsească un cumpărător pentru ”palat”.

ADVERTISEMENT

Prețul ridicat ar fi dictat de locație, pentru că vila e la 10 minute de ”mers agale de Catedrala Ortodoxă și statuia lui Matei Corvin, în proximitatea Camerei de Comerț și Industrie, aproape de Facultatea de Litere, de vechile clădiri ale Politehnicii de pe strada Barițiu, de Piața Mihai Viteazul”.

Clădirea oferă o vedere panoramică peste o parte a orașului, într-o zonă cu multe vile cu arhitectură interbelică. ”Oferă un cadru urbanistic realmente deosebit, de departe unul dintre cele mai frumoase și bine conservate din Cluj.

ADVERTISEMENT

Clădirea se află într-o poziție înaltă, depărtată față de stradă, având la intrare scări impunătoare, o terasă extinsă și o logie, toate pavate cu travertin, delimitate de o balustradă din fier forjat cu elemente florale amintind de anii frumoși din Belle Epoque. Impozanța intrării este subliniată pe lângă elevația clădirii, de deschiderile logiei și de forma arcuită a ferestrelor de la etajul I”, se arată în descrierea imobilului.

Construcția nu este monument istoric, astfel că a fost consolidată în perioada 2001-2008, iar terenul aferent are 1.645 mp. Terenul ar putea fi folosit pentru investiții ulterioare, potrivit agenților imobiliari. Vila în sine are 650 de metri pătrați, într-un regim de înălțime subsol parțial, parter, etaj 1, mansardă și pod.

ADVERTISEMENT

Vila este dotată cu 13 camere. ”Patru la parter (dintre care două formează un living foarte spațios și elegant), cinci la etajul 1 şi patru la mansardă. La subsol se află pivnița (încăpere de depozitare) în suprafață de 22.5 mp, iar deasupra camerelor de la mansardă este un pod de 130 mp”, mai este menționat în anunțul imobiliar.

În Cluj-Napoca astfel de anunțuri nu sunt rare, pentru că tot mai mulți proprietari decid să vândă diverse ”palate” situate în centrul orașului. De exemplu, spre finele anului trecut o astfel de clădire era scoasă la vânzare în centrul Clujului pentru 7.5 milioane de euro, sumă pe care puțină lume și-ar permite-o.

ADVERTISEMENT

Conform anunțului de atunci, clădirea e amplasată pe un teren de 677 mp, cu 400 mp amprentă la sol și 1450 mp suprafață utilă. ”Învecinat cu edificii din epoca romană și medievală, clasificate monumente istorice de importanță națională, palatul are 48 de încăperi și 16 băi. Această casă uriașă a fost construită undeva în jurul anului 1500 și are momentan o destinație mixtă”, transmiteau agenții imobiliari.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă...
Dezvăluirea uluitoare a lui Pelinel despre Cristi Borcea! Ce se va întâmpla dacă ar păţi şi ea ca primele soţii ale milionarului!
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Se iese MAI DEVREME la PENSIE! Au anunțat
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul...
Cine sunt fostele iubiri ale Simonei Halep. Printre ele se numără și fiul lui Teia Sponte
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are...
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze