Sporturi

Un colonel de infanterie, pus vicepreședinte la Steaua. Cum s-a remarcat infanteristul Teodor Popa ca metodist și soluția găsită de noul comandant Hîncu pentru a nu semna acte

05.02.2020 | 18:13
Un colonel de infanterie pus vicepresedinte la Steaua Cum sa remarcat infanteristul Teodor Popa ca metodist si solutia gasita de noul comandant Hincu pentru a nu semna acte
ADVERTISEMENT

Colonelul Teodor Florin Popa, un ofițer de infanterie care a lucrat în ultimii ani ca metodist, va fi noul vicepreședinte pe probleme de sport la CSA Steaua, afirmă, pentru Fanatik, surse demne crezare din interiorul clubului. Numirea infanteristului la comanda activității sportive a luat prin surprindere întregul personal de la gruparea militară, care a mai descoperit că noul comandant, colonelul Mădălin Hîncu, instalat pe 29 ianuarie, și-a delegat atribuțiile.

În acest moment, după trei luni de incertitudine, Steaua are, pe hârtie, o structură de conducere completă, cu colonelul Mădălin Hîncu în postul de comandant și colonelul Teodor Popa în postul de vicepreședinte. Numai că Hîncu a dat un ordin de zi prin care, spun sursele Fanatik, și-a delegat atribuțiile pe linie financiară și administrativă către directorul administrativ Daniel Gavra.

ADVERTISEMENT

Numirea colonelului Popa, care în ultimii 6 ani a lucrat la Biroul Metodică și nu are nicio legătură cu sportul de performanță, a stârnit rumoare în club. “Calitatea care-l recomandă pe colonelul de infanterie Popa este cea de prieten al lui Hîncu. Mergeau amândoi în drumeții prin munți. Atât. Colonelul Popa s-a ocupat, până să vină la Steaua, de pregătirea fizică a soldaților în Armată. Apoi a fost angajat la Metodică. Singurul lucru prin care s-a remarcat aici a fost că a căzut de câteva ori cu bicicleta. Cam atât”, a povestit pentru Fanatik un angajat al clubului.

Milan ar fi vrut să fie detașat la federația de scrimă

La colonelul Popa s-a ajuns în disperare de cauză. “Pe 29 ianuarie, când a venit secretarul de stat de la Minister să numească noua conducere, au vrut să-l pună vicepreședinte pe colonelul Cornel Milan, cunoscutul antrenor al echipei de scrimă de la Steaua, mentorul celebrei spadasine Simona Gherman. Dar Milan, supărat că nu i-au semnat detașarea la federația de scrimă, unde a fost trimis, în schimb, Petre Ducu, a refuzat funcția. Noul comandant Hîncu nu cunoștea pe aproape nimeni din club, că el nu venea pe la ședințe nici când era Bixi Mocanu comandant. Așa s-a ajuns la colonelul Popa, care măcar îi este prieten”, povestesc sursele Fanatik.

ADVERTISEMENT

Angajații de la Steaua sunt acum în expectativă. Soluțiile pentru postul de vicepreședinte pe probleme de sport erau destul de restrânse. S-ar fi așteptat ca unul dintre puținii manageri care înțeleg fenomenul sportului de performanță, precum Cornel Milan, Petre Ducu sau Răzvan Pârcălabu, să fie pus în funcție. Nu s-a întâmplat acest lucru, iar aparenta reținere a noului comandant de a-și asuma conducerea efectivă a sporit neîncrederea angajaților.

Fanatik a încercat să obțină un interviu cu comandantul Mădălin Hîncu, pentru ca suporterii steliști să afle răspunsuri la întrebările care se ridică în legătură cu acest club. Colonelul a acceptat verbal interviul, dar a solicitat, „pentru a respecta și pașii instituționali”, o cerere scrisă, trimisă pe e-mail, pe adresa clubului Steaua. A doua zi, un angajat al biroului de presă l-a contactat pe reporterul Fanatik și i-a comunicat, din partea noului comandant, că acesta nu e disponibil pentru interviuri deoarece “inspectează bazele”.

ADVERTISEMENT
Tags: