Premier League

Un computer a stabilit clasamentul Premier League. Manchester United ar aștepta verdictul TAS pentru rivalii de la City pentru a ști dacă merge în Champions League

11.06.2020 | 18:46
Un computer a stabilit clasamentul Premier League Manchester United ar astepta verdictul TAS pentru rivalii de la City pentru a sti daca merge in Champions League
ADVERTISEMENT

Pe 17 iunie, Premier League va reveni în iarbă cu ultimele 92 de meciuri din acest sezon. În cele din urmă, Federația, Liga Profesionistă și cluburile au reușit să se înțeleagă pentru ca sezonul să poată fi dus la bun sfârșit și în acest fel să se stabilească noua campioană, participantele în cupele europene și cele trei echipe retrogradate.

Computerul a spus mai devreme clasamentul din Premier League

Până la reluarea fotbalului, după mai bine de trei luni de la izbucnirea pandemiei de COVID 19, jurnaliștii de la paginile de sport ale cunoscutului tabloid The Sun au apelat la serviciile unui computer, prin intermediul celui mai mare provider de pe piață, compania Sportradar, pentru a vedea ce ierarhie finală stabilește inteligența artificială.

ADVERTISEMENT
Premier League. clasament computer. Foto: The Sun

A fost folosit un computer cu un program care să simuleze realitatea pentru cele 92 de meciuri rămase și pentru stabilirea clasamentului final.

Liverpool campioană, dar pierde din avantajul de 25 de puncte

Calculele arată că Liverpool nu are cum să mai piardă titlul, însă nu va mai avea acel parcurs imperial de până la stoparea competiției și va termina pe primul loc, dar cu un avans de numai 12 puncte peste ocupanta locului secund, Manchester City, campioana ultimelor două ediții. Liverpool va lua repede punctele care să îi confere matematic titlul, după care va avea loc un recul.

ADVERTISEMENT

În Champions League, pe baza ordinii din clasament, vor merge Manchester City, Leicester și Chelsea, dar prezența lui City e serios pusă sub semnul întrebării pe motiv de suspendarea de doi ani dictată de UEFA, urmând a afla în iulie decizia TAS.

Tottenham și Arsenal, abia pe locurile 8 și 9

Dacă sancțiunea pentru clubul patronat de un șeic din Qatar se va păstra, beneficiara va fi cealaltă echipă din Manchester, United, care va încheia pe locul 5, la egalitate de puncte, dar cu golaveraj superior față de Sheffield United.

ADVERTISEMENT

Tottenham, finalista ultimei ediții din Champions League,va fi în afara Europei, încheind abia pe locul 8, în fața lui Arsenal, cu același număr de puncte, 52, dar cu golaveraj superior.

Ordinea ultimelor trei clasate

Ultimele clasate, Aston Villa, Bournemouth și Norwich vor lua drumul eșalonului secund, Watford, care a fost multe etape lanterna roșie, reușind salvarea, cu primul loc peste linie.

ADVERTISEMENT

Werner Becher, reprezentantul companiei Sport Radar, este foarte încântat de felul în care Inteligența Artificială a reușit să adune cap la cap toate elementele esențiale legate de fiecare echipă pentru a putea simula inclusiv rezultatele care se vor consemna în cele 92 de partide.

ADVERTISEMENT