News

Un congresman american, ales la ultimele alegeri, a murit de Covid, înainte de a-şi prelua mandatul

30.12.2020 | 07:58
Un congresman american, ales la ultimele alegeri, a murit de Covid, înainte de a-şi prelua mandatul
Congresmanul a murit, răpus de Covid. Foto: Pixabay / Facebook
ADVERTISEMENT

Un congresman american, proaspăt ales în Louisiana, a murit din cauza infecției cu Covid-19 la 10 zile după ce fusese diagnosticat cu această boală.

Luke Letlow aflase în 29 decembrie că are Covid-19 și în ianuarie urma să-și depună jurământul și să-și preia mandatul în Camera Reprezentanților.

ADVERTISEMENT

Reprezentantul Partidului Republican avea 41 de ani și a suferit complicații legate de Covid-19.

Un congresman din SUA a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Purtătorul de cuvânt al lui Letlow, Andrew Bautsch, a confirmat informația, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

„Familia e recunoscătoare pentru rugăciunile și sprijinul primit în ultimele zile, dar dorește să li se ofere intimitate în acest moment dificil și neașteptat”, a explicat Bautsch.

Luke Letlow era cel mai nou dintre cei opt congresmani ai statului Louisiana și a ajuns la terapie intensivă la scurt timp după ce fusese internat în spital.

Medicii care l-au îngrijit pe bărbat susțin că politicianul nu avea alte probleme de sănătate care să-l încadreaze în categoriile de risc pentru Covid-19. Letlow a lăsat în urmă o soție îndurerată și doi copii.

ADVERTISEMENT

SUA a efectuat peste 250 de milioane de teste

Statele Unite ale Americii se apropie de 20 de milioane de infectări și 350.000 de decese, de la începutul pandemiei. Americanii au efectuat 250 de milioane de teste la o populație de 331 de milioane.

În stare gravă în spital se mai află 29.132 de oameni, însă aproape 12 milioane s-au vindecat de această boală. La nivel mondial, 82 de milioane de oameni s-au îmbolnăvit de Covid-19 și aproape 1.8 milioane au murit în urma complicațiilor. Majoritatea erau persoane cu comorbidități și alte probleme asociate.

Următoarele două țări din topul infectărilor rămân India și Brazilia, cu 10 respectiv 7.5 milioane de persoane infectate. Dacă indienii au testat și ei masiv, 170 milioane de teste, Brazilienii sunt codași la acest capitol, cu doar 28 de milioane de teste la o populație de 213 milioane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri