News

Un copil a ajuns la spital, cu răni grave, după ce a fost mușcat de câinele familiei

17.05.2021 | 18:25
Un copil a ajuns la spital cu rani grave dupa ce a fost muscat de cainele familiei
Un copil a ajuns la spital, cu răni grave, după ce a fost mușcat de câinele familiei. sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Un copil a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost mușcat de câinele familiei.

Copilul, de doar șase ani, este în stare gravă după ce a fost mușcat în repetate rânduri de câinele familiei și și-a pierdut două degete.

Incidentul șocant a avut loc, duminică seara, în satul Bahlui, din comuna Cotnari, județul Iași.

ADVERTISEMENT

Un copil, în stare gravă la spital, după ce a fost mușcat de câine

Nimic nu prevedea tragedia care a avut loc. Nu era pentru prima dată când copilul în vârstă de doar șase ani se juca împreună cu câinele familiei. Niciodată în trecut nu avuseseră loc incidente, iar patrupedul nu era agresiv, au spus părinții micuțului.

Duminică seara, în jurul orei 19.20, copilul se juca în curtea casei. Câinele, de talie medie era legat în momentul incidentului.  Părinții au început să audă strigăte puternice și s-au dus  imediat să vadă ce s-a întâmplat.

ADVERTISEMENT

L-au găsit pe micuț într-o baie de sânge. Copilul fusese mușcat de mai multe ori de cap și de mâini. Au sunat imediat la 112, iar copilul a fost luat de urgență de elicopterul SMURD și dus la spital.

Copilului i-au fost amputate două degete

Medicii, de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași, au fost obligați să-i amputeze micuțului două degete. Degetul mare de la mâna dreaptă a fost amputat parțial și arătătorul de la mâna stângă.

ADVERTISEMENT

“Copilul a fost internat pe Secția Chirurgie plastică și reconstructivă, a fost supus intervențiilor chirurgicale pentru plăgile la nivelul scalpului cervical și s-a făcut o amputare parțială a policelui (n.r – degetul mare) drept și a indexului (n.r. – degetul arătător) stâng”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași, pentru Ziarul de Iași.

Copilul este în stare stabilă și în afara oricărui pericol.

“Are o evoluție favorabilă, va fi trecut de pe zona tampon pe secție, nu a fost nevoie de internare pe ATI. Sperăm că va fi în continuare la fel de bine și că va fi externat”, a mai spus Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași.

ADVERTISEMENT

Poliția s-a sesizat în acest caz și s-a deschis un dosar penal de vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT
Tags: