News

Un copil a căzut din telescaun în munții Bucegi. A fost solicitat un elicopter SMURD

26.02.2021 | 13:41
Un copil a cazut din telescaun in muntii Bucegi A fost solicitat un elicopter SMURD
ADVERTISEMENT

Un copil a căzut din telescaun, de la patru metri înălțime, în Bucegi, astfel că a fost solicitată intervenția unui elicopter.

O fetiță de 6 ani a căzut din telescaunul care deservește pârtiile de mare altitudine din Munții Bucegi, fiind activat protocolul de urgență.

ADVERTISEMENT

Copila a fost transportată la cabinetul Salvamont de la Cota 1400 și a fost solicitată intervenția unui elicopter, conform News.ro.

Un copil a căzut din telescaun în Bucegi

Conform administratorului public al Primăriei Sinaia, Marian Panait, incidentul s-a produs vineri, pe domeniul schiabil al stațiunii, la telescaunul care deservește zona Valea Soarelui.

ADVERTISEMENT

Fetița se afla în timpul antrenamentului de schi cu lotul Clubului Carpați Sinaia și era însoțită de adulți în momentul producerii incidentului, înainte să cadă de la aproximativ patru metri din telescaun.

Primele date arată că starea sa este bună şi că are nevoie de investigaţii medicale suplimentare. Munții Bucegi nu sunt lipsiți de incidente în timpul ierii.

ADVERTISEMENT

Pe finalul lunii ianuarie, două persoane au fost surprinse de o avalanșă în Munții Bucegi, sub vârful Țigănești.

Avalanșa a avut câteva sute de metri, poate mai mult de un kilometru. Pericolul de avalanșă este anunțat de câteva săptămâni bune, se menține la un nivel 3, e un grad de risc însemnat ”, a explicat președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu.

ADVERTISEMENT

Echipa de prim răspuns a ajuns în zonă, a găsit cele două persoane. Una dintre ele, din păcate are o suspiciune de traumatism  de bazin sau de coloană, deci are o afecțiune medicală care va necesita un transport în condiții deosebite.

O altă parte din echipă a continuat deplasare în zona avalanșei, în partea superioară și a găsit și cealaltă persoană. Aceasta nu are probleme medicale deosebite. Amândouă au ieșit din starea de șoc specifică după astfel de evenimente.

Încă o echipă de salvatori din Râșnov a plecat în sprijinul celor aflați în munte și, împreună, vor coborî cele două victime. Noi sperăm ca acțiunea să se termine cât mai repede, să nu se intre foarte mult în noapte”, a completat Cornoiu.

ADVERTISEMENT