News

Un copil a fost bătut de profesorul de Religie pentru că nu s-a închinat! Reacția venită de la Patriarhie

25.03.2019 | 09:24
Un copil a fost batut de profesorul de Religie pentru ca nu sa inchinat Reactia venita de la Patriarhie

Scandal într-o școală din județul Botoșani. În rândurile următoare, vă prezentăm cazul revoltător al unui elev de 10 ani, care ar fi fost bătut de profesorul de religie, dintr-un motiv incredibil. Cadrul didactic ar fi decis să-i aplice o corecție copilului, întrucât acesta a refuzat să se închine.

Părinții copilului aduc acuzații grave la adresa profesorului de religie

În urma incidentului, băiețelul de clasa a IV-a a ajuns la spital, iar polițiștii au luat decizia de a deschide o anchetă, pentru a stabili cauzele exacte ale producerii acestui caz revoltător. Pe de altă parte, mama băiatului acuză profesorul de religie că i-ar fi agresat fizic fiul. Femeia povestește că un vecin i-a găsit copilul îngrozit, plângând  pe marginea drumului, în timp ce-i curgea sânge din ureche.

Când să meargă, o zis faceți cruce, la ieșire și dacă el nu face cruce, el nici nu știe să facă cruce. Și el atunci i-o mai urechit pe unu, doi. Şi a ajuns și la el, băi, fă cruce și el n-a vrut să facă, nici nu știa cum să facă crucea măcar și atunci… l-a luat de amândouă urechile și cum era peretele așa chiar lângă ușă, l-a izbit de trei ori cu capul de perete” , a declarat Veronica Bereza, mama băiatului  implicat în acest caz.

Cum a reacționat Patriarhia Română în acest caz
Cum a reacționat Patriarhia Română în acest caz

Reacția venită de la Patriarhie

Patriarhia Română a oferit la rândul său un punct de vedere pe marginea acestui scandal ce îl are în centru pe profesorul de religie care este și preot la o parohie din Dorohoi. Reprezentanții instituției au transmis un punct de vedere prin care anunță că dezaprobă total astfel de comportamente.

Profesorii de Religie, ca şi toți ceilalți profesori, aparțin direct de inspectoratul școlar, ai cărui angajați sunt, nu de Patriarhie. Doar o ancheta oficială a acestuia poate stabili adevărul. Până atunci, nu e firesc să comentăm acuzații neverificate încă. Dacă în urma anchetei se va dovedi că e real, e unul trist şi rupt de spiritul creştin. Doar un pseudo-profesor ar putea comite un act atât de antipedagogic, mai ales în contextul specific dat” , au anunțat reprezentanții Patriarhiei.

 

 

 

 

Tags: