News
notix pixel id

Un copil a murit și 700 de persoane au ajuns în spital, intoxicate cu shaorma stricată. Proprietarul restaurantului, arestat

29.07.2020 | 15:57
Un copil a murit și 700 de persoane au ajuns în spital, intoxicate cu shaorma stricată. Proprietarul restaurantului, arestat
Un copil a murit și 700 de persoane au ajuns în spital, intoxicate cu shaorma stricată. Proprietarul restaurantului, arestat. Sursa foto: metrotimes.com
ADVERTISEMENT

Un copil de numai 5 ani a murit și alte 700 de persoane au ajuns în spital cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat shaorma stricată.

Intoxicația în masă s-a produs în Iordania, la un restaurant din Baqaa, oraş din nord-vestul țării, situat în apropierea Capitalei Amman.

Ca urmare a acestui eveniment tragic, proprietarul restaurantului din Iordania, dar și mai mulți angajați, au fost arestați de Poliției.

ADVERTISEMENT

Un copil a murit și 700 de persoane au ajuns în spital după ce au mâncat shaorma stricată

Tragedie în Iordania, acolo unde un copil a murit și alte circa 700 de persoane au necesitat spitalizare în urma consumului de shaorma într-un restaurant din orașul Baqaa.

“Un copil de 5 ani a decedat din cauza unei toxiinfecții grave”, a informat ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă, notează News Today. S-a mai anunțat faptul că că în jur de 100 de persoane au fost spitalizate marți dimineața, iar ulterior numărul a crescut la peste 700, miercuri.

ADVERTISEMENT

Din păcate, presa locală mai informează că mai mulți copii sunt în stare critică după consumul alimentului deteriorat și au fost transferați la secțiile de terapie intensivă ale spitalelor.

Care a fost cauza intoxicării

Incidentul din Iordania s-a produs în condițiile în care asupra țării s-a abătut zilele acestea un val de căldură extrem, cu temperaturi de peste 40 de grade.

ADVERTISEMENT

Testele de laborator efectuate de echipe specializate au descoperit bacterii în carne care au cauzat intoxicația în masă”, potrivit comunicatului remis de ministerul Sănătății.

Aceste probleme au apărut după o serie de probleme cu refrigerarea cărnii de pui utilizată ca materie primă pentru acest produs alimentar.

ADVERTISEMENT

Din ultimele informații, patronul restaurantului în cauză din Baqaa a fost arestat. Sursa citată mai informează că în spatele toxiinfecției masive s-ar fi aflat o ofertă specială la șaorma, aceasta fiind vândută la un dinar iordanian (în jur de 1,2 euro), în loc de prețul obișnuit de 1,85 de dinari.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri