News

Un copil de 1 an a ars de viu într-o casă cuprinsă de flăcări. Pompierii i-au salvat sora de 3 ani

Un copil în vârstă de doar 1 an a ars de viu în propria casă, după ce aceasta a fost cuprinsă de flăcări. Sora sa în vârstă de 3 ani a reușit să scape.
20.12.2022 | 15:58
Un copil de 1 an a ars de viu intro casa cuprinsa de flacari Pompierii iau salvat sora de 3 ani
Incendiu Dâmbovița, un copila murit. Foto: Hepta (ilustrativ)
ADVERTISEMENT

Sora copilului, în vârstă de 3 ani, a reușit să fugă de incendiu la timp. Pompierii s-au luptat zeci de minute cu flăcările care au cuprins casa din localitatea Vișina, din Dâmbovița.

Un copil a ars de viu în Dâmbovița

La fața locului au fost trimise două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, în timp ce Detașamentul Găești participă la intervenție cu o autospecială de stingere.

ADVERTISEMENT

Potrivit martorilor flăcările au cuprins întreaga casă, fiind vorba de o suprafață de circa 80 de metri pătrați. Din păcate, în timp ce se luptau cu flăcările, pompierii au găsit într-o cameră un bebeluș în vârstă de 1 an, care nu mai respira.

Autoritățile transmit că în casă mai locuiau bunicii copiilor, care s-au autoevacuat, precum și o fetiță în vârstă de 3 ani care a reușit, la rândul său, să fugă de flăcări. Bătrânii au momentan nevoie de îngrijiri medicale, pentru că au suferit un atac de panică în urma acestui eveniment nefericit.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 24 de ore, un incident similar era raportat la un bloc de locuințe din Deva. Acolo, două persoane s-au intoxicat cu fum după ce flăcările au cuprins blocul.

”La sosirea echipajelor operative la locul solicitării, casa scării era inundată cu fum. Salvatorii au evacuat 6 persoane din 6 apartamente, restul locatarilor autoevacuându-se.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului, două persoane intoxicate cu fum au primit îngrijiri medicale la faţa locului, fiind ulterior transportate la UPU Deva”, au transmis salvatorii.

La fața locului erau trimise două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscara mecanică, o ambulanţă SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple şi o ambulanţă a SAJ.

ADVERTISEMENT

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de un tablou electric defect, aflat pe casa scării a blocului respectiv. Din fericire niciun locatar nu a murit, deși doi oameni au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce au inhalat fum.

ADVERTISEMENT
Tags: