News

Un copil de 12 ani va fi vaccinat împotriva voinței tatălui său, conform deciziei unui tribunal din Olanda

Judecătorii unui tribunal din Olanda au decis ca un băiat de 12 ani să fie vaccinat, chiar dacă tatăl său se opune
23.09.2021 | 21:57
Un copil de 12 ani va fi vaccinat impotriva vointei tatalui sau conform deciziei unui tribunal din Olanda
ADVERTISEMENT

Un tribunal olandez i-a permis unui copil de 12 ani să se vaccineze împotriva coronavirusului. Decizia a fost luată în ciuda opoziției tatălui minorului.

În Olanda, este permisă vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani, cu acordul părinților. În acest caz, părinți erau divorțați, iar tatăl, un vaccino-sceptic. Mama băiatului l-a susținut în acest demers. Identitățile acestora nu au fost făcute publice, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Un copil de 12 ani va fi vaccinat împotriva voinței tatălui său, conform deciziei unui tribunal din Olanda

Copilul avea și un motiv foarte bun pentru a-și dori să se incoluleze. Bunica acestuia este grav bolnavă și își dorește să o poată vizita, fără riscul de a-i transmite virusul.

Avocații mamei sale le-au explicat judecătorilor că vaccinarea ar reduce șansele ca virusul să-i fie transmis bătrânei.

ADVERTISEMENT

Bart Tromp, judecătorul de la tribunalul districtual din Groningen (nord), unde a avut loc procesul, a autorizat imunizarea băiatului. Acesta a explicat că trebuie luate în considerare „interesele aflate în joc” prin această imunizare şi „în special interesele minorului”.

Hotărârea magistratului a fost făcută publică joi. Acesta a menționat și că minorul trebuie să fie vaccinat cu rapiditate, subliniind că interesele copilului sunt mai importante decât o posibilă atacare prin apel a deciziei instanței de fond a avocaților tatălui său.

ADVERTISEMENT

Ce au susținut avocații copilului și ce a spus tatăl său

Conform documentelor judiciare, tatăl minorului, fiind un vaccino-sceptic, a refuzat să-i dea copilului permisiunea de a se vaccina.

Bărbatul a susținut că serurile „sunt încă într-o fază de testare” şi ar putea prezenta „riscuri mari pentru organele reproductive pe termen lung.”

ADVERTISEMENT

În schimb, băiatul a arătat că dorește să i se administreze vaccinul anti-Covid-19 pentru a evita o eventuală contaminare și „pentru a limita riscul de a transmite virusul celor din jur”

Bunica copilului „suferă de cancer pulmonar cu metastaze şi se află la sfârşitul vieţii,” au arătat avocații minorului.

„Acesta vrea să petreacă cât mai mult timp cu ea, însă nu este vaccinat. Îi este frică să nu-şi infecteze bunica şi este convins că contaminarea, dacă ar avea loc, ar constitui un pericol mortal,” au adăugat.

Judecătorul i-a dat câștig de cauză copilului și a subliniat că afirmațiile tatălui său cu privire la eventualele efecte adverse nu au nicio bază științifică

Conform legislaţiei olandeze, judecătorii pot lua decizii în interesul superior al copilului, dacă părinţii acestuia nu sunt de acord.

ADVERTISEMENT