News

Un copil de 12 din Dolj a furat mașina părinților și a ieșit pe șosea. Cum a fost oprit de Poliție

Incident grav în județul Dolj. Un copil de 12 a furat mașina părinților și a ieșit pe șosea. Poliția a avut ceva de furcă până să-l prindă pe minor.
05.10.2022 | 14:59
Un copil de 12 din Dolj a furat masina parintilor si a iesit pe sosea Cum a fost oprit de Politie
Poliția din Dolj, pe urmele unui copil de 12 ani, la volan. Minorul a furat mașina părinților și a ieșit pe șosea. Sursa foto: ctnews.ro
ADVERTISEMENT

Un nou caz al unui minor aflat la volanul unei mașini a fost depistat pe șoselele din România.

Poliția din Dolj, pe urmele unui copil de 12 ani, la volan. Minorul a furat mașina părinților și a ieșit pe șosea

Un copil de doar 12 ani din județul Dolj este cercetat de către polițiști. Marți dimineața, acesta fost prins la volanul mașinii furate de la părinții săi.

Incidentul a fost semnalat pe raza satului Ocolna, din comuna Amărăștii de Jos, notează publicația Reporter24.

ADVERTISEMENT

Aflați într-un control de rutină, Polițiști din cadrul Secției nr. 12 Rurală Daneți au efectuat un semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe raza satului doljean.

Pentru că șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor, agenții au declanșat urmărirea acestuia. Minorul, cu Poliția pe urmele sale, a pătruns pe mai multe străzi din satul Ocolna, fiind oprit după aproximativ 1 km.

ADVERTISEMENT

”Acesta este bănuit că a sustras autoturismul părinților, fără știrea acestora. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și furt în scop de folosință”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cristian Grigorescu.

Un alt minor, de 16 ani, a produs o tragedie pe o șosea din Constanța

În ultimele luni s-au înmulțit cazurile de persoane fără permis aflate la volanul autoturismelor. În multe situații, vorbim de minori.

ADVERTISEMENT

Nu cu mult timp în urmă, în luna august, o uriașă tragedie a avut loc în județul Constanța.

Două fete de 13 şi 16 ani au murit și alţi doi tineri de 16 şi 17 ani au fost grav răniţi, în localitatea constănţeană Cobadin. În evenimentul rutier de atunci au fost implicate două maşini.

Una dintre mașini era condusă de un adolescent de 16 ani, rănit şi el în accident. Ulterior, după mai multe zile de spitalizare, adolescentul care a produs accidentul mortal din Constanța a murit și el. La acea vreme, au apărut informații că minorul furase mașina mătușii sale.

ADVERTISEMENT