News

Un copil de 13 ani, exemplu de urmat. A găsit un portofel plin cu bani. Ce a făcut cu acesta

Un copil de 13 ani a găsit un portofel plin cu bani, în timp ce se plimba pe o stradă din Craiova. Gestul său i-a impresionat pe polițiști.
25.05.2023 | 17:35
Un copil de 13 ani exemplu de urmat A gasit un portofel plin cu bani Ce a facut cu acesta
Un copil de 13 ani, exemplu de urmat. A găsit un portofel plin cu bani. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Gds.ro/Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un băiat de 13 ani din Craiova, Dolj, a oferit un exemplu demn de urmat pentru alți copii. Gestul său i-a impresionat pe oamenii legii care au decis să facă public evenimentul petrecut în cursul zilei de miercuri.

Băiatul de 13 ani a găsit un portofel plin cu bani

Alexandru, un copil de 13 ani, din Craiova, a găsit pe stradă un portofel în care se aflau bani, carduri și documente personale. Deși suma nu era de neglijat, alte persoane fiind probabil tentate să intre în posesia banilor, băiatul a avut un comportament lăudabil.

ADVERTISEMENT

Copilul nu a stat să se gândească prea mult și a mers la Secția 1 de Poliție din Craiova, acolo unde a anunțat că în timp ce se plimba, a găsit un portofel pe stradă. Ulterior, băiatul a încredințat agenților bunul pierdut, potrivit gds.ro.

Oamenii legii au reușit să găsească proprietara portofelului datorită documentelor. Este vorba despre o femeie, în vârstă de de 47 de ani, din Craiova, care la rândul ei, a fost impresionată de educația băiatului.

ADVERTISEMENT

„Alexandru ne-a dovedit că spiritul civic există de la cele mai fragede vârste. Felicitări, Alexandru! Felicitări și părinților tăi care ți-au oferit o astfel de educație!”, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.

Doi copii au mers 15 km cu bicicleta pentru a găsi proprietarul unui portofel pierdut

Un caz similar a avut loc în luna mai a anului trecut, în județul Suceava, acolo unde doi copii au mers 15 kilometri cu bicicleta pentru a returna un portofel găsit, în care se aflau bani și acte.

ADVERTISEMENT

Proprietarul, Valentin Franiuc, și-a dat seama că și-a pierdut bunul atunci când a mers să ia masa de prânz. „Am căutat peste tot, nimic! Atunci m-am gândit că probabil l-am pus pe mașină când am plecat de la cafea, am uitat și s-a pierdut.

Deja îmi programam să merg după muncă la poliție, să-l declar pierdut și să-mi refac actele. Aveam buletinul, permisul de conducere – sunt șofer profesionist, atestatul profesional și vreo 700 de lei”, povestea bărbatul.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Valentin Franiuc a aflat că portofelul său a fost găsit de doi copii, în drumul lor spre casă, de la școală. Băieții, Filip Cioban și Eliazar Juravle, au parcurs o distanță de 15 kilometri, cu bicicletele, pentru a-i înapoia portofelul suceveanului.

 

ADVERTISEMENT
Tags: