News

Un copil de 13 ani s-a împușcat în gât, în Maramureș. Polițiștii încearcă să afle cum s-a produs accidentul

Incident neobișnuit în județul Maramureș, acolo unde un minor de 13 ani a fost adus la spital cu o plagă produsă prin împușcare, la nivelul gâtului. Poliția a demarat o anchetă.
19.06.2022 | 19:08
Un copil de 13 ani sa impuscat in gat in Maramures Politistii incearca sa afle cum sa produs accidentul
Un minor din Maramureș s-a rănit accidental cu un pistol cu aer comprimat / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un copil din satul Trestia, județul Maramureș, a fost la un pas de tragedie, după ce s-ar fi accidentat cu o armă. Puștiul a fost adus de urgență la spital, iar polițiștii au deschis deja o anchetă.

Minorul este în stare stabilă, au declarat medicii

Minorul a fost adus la spital de câțiva prieteni, iar medicii au constatat că acesta prezenta o plagă prin împușcare, la nivelul gâtului. Din fericire, rana nu a fost una foarte gravă, iar starea copilului este una stabilă, conform reprezentanților spitalului din Târgu Lăpuș.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale au sesizat poliția, care a deschis o anchetă pentru a afla în ce condiții s-a produs incidentul.

”Din primele declarații ale tatălui minorului reiese faptul că, în timp ce se aflau la locuință în satul Trestia, minorul s-ar fi accidentat cu o armă cu aer comprimat”, au declarat polițiștii maramureșeni, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cazul a fost preluat de angajații Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care fac în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurările care au dus la producerea acestui eveniment.

Anul trecut, un copil de 5 ani a fost împușcat mortal de fratele său, într-o pădure din Mureș

Un episod asemănător s-a petrecut anul trecut, atunci când un copil de 5 ani a fost împușcat accidental de fratele lui, de 8 ani, în timpul unui picnic, într-o pădure din Mureș. Arma aparținea unui angajat al Ocolului Silvic și fusese lăsată nesupravegheată, moment în care copiii au luat-o și au început să se joace cu ea, declanșând focul accidental.

ADVERTISEMENT

Copilul a fost împușcat în zona toracelui și transportat în stare de inconștiență la spital, însă medicii nu l-au mai putut salva.

În Statele Unite, incidentele armate în rândul tinerilor au scăpat de sub control

Astfel de incidente sunt considerate mai degrabă rare în România, unde legislația referitoare la arme este una destul de strictă.

ADVERTISEMENT

În Statele Unite, acolo unde, în ultima perioadă s-a înregistrat un adevărat val de atentate armate, mai ales în rândul tinerilor, autoritățile încearcă să schimbe legislația, pentru a nu mai lăsa armamentul letal la îndemâna oricui.

Până anul trecut, 31 de state americane acceptau portul liber de arme în locuri publice, fără permis sau licență.

ADVERTISEMENT
Tags: