News

Un copil de 14 ani, premiant la școală, s-a sinucis pentru că era bătut acasă. Sora lui l-a găsit în grădină

Un copil de 14 ani s-a sinucis, în grădina casei. Sora lui de 16 ani a anunțat autoritățile.
11.06.2021 | 11:11
Un copil de 14 ani premiant la scoala sa sinucis pentru ca era batut acasa Sora lui la gasit in gradina
Un poliţist a împușcat din greșeală un copil aflat pe bicicletă. Sursa foto: Facebook / Poliția Română
ADVERTISEMENT

Un copil în vârstă de 14 ani a decis să-și pună capăt zilelor din cauza certurilor din familie. Vecinii spun că acesta era constant certat, dar și bătut. El mergea, de multe ori, cu vânătăi la școală.

Un copil de 14 ani s-a sinucis, în grădina casei

Tragedia s-a petrecut în comuna Deleni, din județul Vaslui, după ce adolescentul a decis să se spânzureîn grădina casei. Copilul era foarte bun la școală, chiar premiant și era lăudat de toată lumea, mai puțin de părinți.

ADVERTISEMENT

Tatăl său este alcoolic și îl lovea de multe ori pe copil, din cauza faptului că nu se trezea să ajungă la școală. Mama lui era bolnavă psihic. Băiatul a fost găsit spânzurat chiar de sora lui mai mare cu doi ani.

Ce a spus sora băiatului, după sinuciderea acestuia

Ea a fost și cea care a alertat autoritățile cu privire la sinuciderea copilului. Andreea, sora mai mare al lui Andrei, a povestit pentru Vremea Nouă că băiatul nu mai suporta să fie certat constant de părinți.

ADVERTISEMENT

“Luni nu a fost la școală, iar marți și miercuri a întârziat la prima oră. A avut o ceartă cu tata pentru că petrecea foarte mult timp pe tabletă și nu mai putea să se trezească dimineața, încât să ajungă la timp la ore.

Avea, probabil, și alte supărări personale, însă mie nu mi-a spus nimic. Aseară nu am mai vorbit cu el, însă l-am mai liniștit după acea ceartă. Era un copil foarte bun la învățătură”, a spus sora băiatului.

ADVERTISEMENT

Bunicul băiatului, șocat de gestul său

Iar gestul său a venit după ce a avut o ceartă aprinsă cu tatăl lui, care îi reproșa că stă prea mult timp pe tabletă și că nu se trezește să ajungă la școală. Bunicul lui Andrei are numai cuvinte de laudă la adresa acestuia și îl descrie drept un băiat muncitor care făcea mereu invenții și dorea să construiască o bicicletă cu motor.

“Era priceput la toate. Singur și-a făcut un aparat de sudură, o semănătoare de mână, apoi a reparat o drujbă din piese rele, găsite prin sat”, a spus bunicul băiatului.

ADVERTISEMENT

Tot acesta mai povestit că acesta era și unul dintre motivele pentru care întârzia mereu la școală, fiindcă stătea până noaptea târziu să lucreze la aceste invenții.

Certurile și bătaile erau dese în familie

Vecinii familiei spun că scandalurile și certurile sau bătăile erau dese în sânul acestei familii. Cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui au declarat că nu au avut acest caz adus în atenție.

Polițiștii anchetează circumstanțele în care s-a produs sinuciderea și a fost întocmit un dosar penal sub pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT
Tags: