News

Un copil de 15 ani s-a înecat în lacul Laguna Albastră, de lângă Cluj. Minorul locuia în judeţul Sălaj

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj (ISU Cluj) au anunțat vineri că un băiat în vârstă de 15 ani a murit înecat în lacul Laguna Albastră, din apropierea comunei Aghireșu.
08.07.2022 | 21:50
Un copil de 15 ani sa inecat in lacul Laguna Albastra de langa Cluj Minorul locuia in judetul Salaj
Salvatorii au încercat să-l readucă la viață pe minorul înecat în lacul Laguna Albastră, dar eforturile au fost în zadar. Foto: ISU Cluj
ADVERTISEMENT

Lacul Laguna Albastră (supranumit Maldive de România) este situat la 30 de kilometri de Cluj și reprezintă o atracție turistică datorită culorii apei sale, care uneori aduce aminte de apa din Insulele Maldive.

Lacul Laguna Albastră a răpit o viață

De asemenea, în sezonul cald, aici vin la scăldat multe persoane din împrejurimi. Când au ajuns la fața locului, salvatorii au folosit o barcă și o echipă de scafandri pentru a căuta trupul minorului dispărut sub apă.

ADVERTISEMENT

Odată scos la mal, medicii au început manevrele de resuscitare, dar din nefericire a fost prea târziu. Minorul a stat prea mult timp sub apă, astfel că salvatorii au fost nevoiți să constate decesul.

Pentru moment, încă nu este cunoscut contextul în care s-a înecat minorul din județul Sălaj. La faţa locului au intervenit un echipaj de prim ajutor şi un echipaj de intervenţie în situaţii de urgenţă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, a fost solicitată o ambulanţă SAJ cu medic în sprijinul ISU. Căutările trupului minorului înecat au durat câteva ore, conform reprezentanților ISU Cluj.

“Minorul de 15 ani, din judeţul Sălaj a fost scos din apă de scafandrii ISU, echipajul medical prezent la faţa locului declarând decesul, anterior fiind efectuate manevrele de resuscitare ale acestuia.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au deschis dosar penal

În cauză, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă”, au transmis la rândul lor polițiștii de la IPJ Cluj.

Format pe locul unei exploatări de caolin, (n.r. – rocă argiloasă de culoare albă cu nuanță gălbuie-verzuie, întrebuințată în industria ceramicii, a hârtiei, a sticlei, în medicină, etc), lacul Laguna Albastră a cunoscut mai multe transformări de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

Spre finalul anilor 1980, aici existau şi peşti. În 1995, în urma unor lucrări, balta a secat. Totuși, natura a fost generoasă cu acest loc, iar apa s-a adunat din nou.

La un moment dat, pe malul lacului a apărut și stufărişul. De asemenea, la marginea lagunei există o pădure de goruni, astfel că acest loc este ideal pentru pasionații de plimbări în natură.

ADVERTISEMENT