News

Un copil de 3 ani a murit în timp ce se uita la desene animate. Vinovat ar fi “ucigașul tăcut”

Un copil de doar 3 ani a murit subit, în timp ce se uita la desene animate. “Ucigașul tăcut”, cauza decesului prematur al micuțului.
15.03.2023 | 00:23
Un copil de 3 ani a murit in timp ce se uita la desene animate Vinovat ar fi ucigasul tacut
Un copil de 3 ani a murit în timp ce se uita la desene animate. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În timp ce se uita la desene animate, un copil de numai 3 ani a murit subit. Micuțul era infectat cu o bacterie cunoscută ca “ucigașul tăcut”. Membrii familiei băiețelului sunt devastați după această pierdere.

Un copil de 3 ani a murit în timp ce se uita la desene animate. Care a fost cauza decesului

O familie din Marea Britanie a trecut printr-o adevărată tragedie după ce un băiețel s-a stins din viață în timp ce se uita la televizor, la desene animate. Copilul nu prezenta niciun simptom de boală. Acesta era infectat cu streptococul A.

ADVERTISEMENT

Părinții băiețelului au anunțat imediat autoritățile, iar cadrele medicale au intervenit la scurt timp după apel. Deși au încercat din greu să salveze viața băiețelului timp de jumătate de oră, nu s-a mai putut face nimic, așa că medicii au declarat decesul.

Înainte de a muri în mod subit, micuțul nu prezenta niciun simptom, potrivit declarațiilor părinților. Cu doar câteva zile înainte de tragedie, mama copilului a aflat că este însărcinată pentru a doua oară.

ADVERTISEMENT

O rudă a băiețelului decedat a vorbit despre afecțiunea acestuia, care este cunoscută și ca “ucigașul tăcut”. Se întâmplă foarte rar ca aceasta să producă moartea, așa cum s-a întâmplat în cazul lui Theo Emm, care s-a prăbușit, pur și simplu.

“Acest tip de afecțiune la copii este adesea numită ‘ucigașul tăcut’ și se întâmplă foarte rar ca micuții să moară din cauza ei. În cazul lui Theo, nu au existat simptome. Doar s-a prăbușit sâmbătă dimineața și a murit”, a declarat unchiul băiețelului, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT

După ce și-au pierdut fiul, părinții acestuia au fost prea devastați pentru a vorbit în legătură cu acest subiect. Cu toate acestea, ei au tras un semnal de alarmă cu privire la boala care l-a ucis pe Theo.

Billy (29 de ani) și Jody (31 de ani), părinții lui Theo, iau în calcul să urmeze ședințe de terapie pentru a face față pierderii subite a băiețelului lor, conform sursei menționate anterior.

ADVERTISEMENT

Ce este streptococul A și cum se transmite

Streptococul A poate să provoace infecții ușoare sau fatale, mai ales dacă ajunge în sânge. Printre bolile pe care le poate cauza se numără angina pectorală, impetigo (infecție a pielii) și scarlatina. De altfel, autoritățile sanitare investighează indicii că această bacterie poate fi cauza unor infecții respiratorii grave.

Streptococii din grupa A sunt transmiși prin inhalarea picăturilor din secrețiile nazale sau din gât dispersate atunci când persoana infectată tușește sau strănută. Un alt mod prin care bacteria poate fi transmisă este contactul cu rănile sau leziunile de piele infectate.

În general, bacteriile nu sunt transmise prin contactul închis. Uneori, se poate întâmpla ca acestea să fie transmise în medii închise, cum ar fi dormitoarele, școlile sau unitățile militare. După un tratament de 24 de ore cu antibiotic, persoana afectată nu mai e contagioasă.

ADVERTISEMENT