News

Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9 în Onești. Cine se face vinovat de tragedie

Un copil în vârstă de 5 ani a căzut de la etajul 9 al unui Bloc din Onești, profitând de o clipă de neatenție al mamei, care l-a lăsat nesupravegheat.
02.06.2023 | 15:42
Un copil de 5 ani a cazut de la etajul 9 in Onesti Cine se face vinovat de tragedie
Un copil de 5 ani a căzut de la etajul 9. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Copilul în vârstă de 5 ani a căzut de la etajul 9, cu toate acestea medicii se luptau să-l resusciteze. Anchetatorii spun că micuțul a căzut pe geamul de la bucătărie ”într-un moment de neatenție” al mamei. Se pare că a fost nevoie doar de câteva secunde ca mama sa îl scape din priviri, iar acesta a plonjat în gol de la o înălțime foarte mare.

Copil de 5 ani căzut de la etajul 9

”Conform datelor furnizate de oficialii Poliţiei judeţene Bacău, incidentul s-a produs într-un bloc de locuinţe situat pe strada Aleea Parcului din Oneşti. Din primele verificări se pare că minorul, în timp ce se afla în locuinţă cu mama sa, într-un moment de neatenţie, ar fi căzut de la pervazul geamului de la bucătărie”, a transmis IPJ Bacău.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă cadrele medicale au fost nevoite să declare decesul copilului, iar Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Anchetatorii vor sta de vorbă acum cu cei aflați în apartament, inclusiv cu mama copilului, pentru a afla cu exactitate ce s-a întâmplat.

O situație similară s-a petrecut în urmă cu mai multe săptămâni într-un bloc din Ploiești, de unde un copil de doi ani a căzut în gol și și-a pierdut viața. Medicii ajunși la fața locului au încercat resuscitarea, însă micuțul căzuse de la etajul 4 și impactul i-a curmat viața, fără să-i ofere șanse la supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Conform Știrile PRO TV, copilul se afla în vizită la bunici alături de tatăl său. Tot într-un moment de neatenție al adulților, copilul s-a urcat pe un scaun din dreptul geamului larg deschis și a căzut pe fereastră. ”Un accident, altceva nu putem să zicem. Păcat, îmi pare rău, că eram vecini aici”, a transmis Florin Nicoară, un vecin al familiei respective.

”Îl știam pe copil, cum să nu, mereu mă saluta când eram pe afară”, a completat bărbatul. Georgeta Mutafu, o altă vecină, a adăugat: ”Doi ani… Dumnezeule Doamne, ce supărare! Să știți că nu e numai neglijență, că nu poți să îți dai seama când în momentul ăla se duce copilul să facă asemenea… că nici pentru părinții ăia nu e ușor acum.”

ADVERTISEMENT

”Am văzut poliție, măsura, se uita. Îmi pare rău că ce se greșește nu se mai repară, asta este. Vă închipuiți că nimeni nu vrea să se întâmple așa ceva, dar asta este”, a povestit și o altă vecină. Degeaba au încercat paramedicii să-l resusciteze pe copil, pentru că acesta a murit în urma impactului cu solul.

”Copilul a fost adus de ambulanță, cu manevre de resuscitare în curs a fost victima unui politraumatism prin cădere de la aproximativ 15 m înălțime, cu traumă craniană severă. S-a continuat resuscitarea conform protocolului 45 de minute și din păcate cordul nu s-a putut porni și s-a declarat decesul”, au transmis reprezentanții SJU Ploiești

ADVERTISEMENT

”Mama băiatului nu se afla în apartament în momentul tragediei. Era plecată la grădiniță, după celălalt copil, o fetiță de 5 ani. Polițiștii din Ploiești cercetează acum tragedia”, a adăugat Violeta Tănase, purtătorul de cuvânt al SJU Ploiești. Astfel de cazuri sunt des întâlnite în țara noastră, de cele mai multe ori pentru că părinții îi scapă pe copii din priviri.

ADVERTISEMENT