News

Un copil de 8 ani din Brașov, uitat în bazin de instructoarea care-l învăța să înoate. Băiatul, aproape de înec

Un copil în vârstă de 8 ani a fost aproape de înec, deși se afla la cursuri de înot. Instructoarea l-ar fi uitat în bazin, fiind ocupată să strângă echipamentul lăsat de alți copii în urmă.
26.07.2022 | 18:22
Un copil de 8 ani din Brasov uitat in bazin de instructoarea carel invata sa inoate Baiatul aproape de inec
Copil la înot, aproape de înec. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Tatăl copilului s-a plâns că fiul său a ajuns la Terapie Intensivă timp de o săptămână în urma acestui accident. Dan Bichir a declarat pentru Adevărul că instructoarea de înot l-a uitat pe copil, pur și simplu, în bazin. Băiatul a fost observat plutind în apă de un angajat al clubului privat de înot, care l-a scos din bazin.

Un copil, aproape de înec în timp ce învăța să înoate

”L-am dus pe copil la bazin, iar la un moment dat, fratele lui mai mare a sunat-o pe soţia mea şi i-a spus că s-a înecat cel mic. Soţia mea a luat-o ca pe o glumă, chiar dacă băieţelul se afla la primele antrenamente. Problema este că instructoarea l-a uitat în apă”, a declarat Dan Bichir.

ADVERTISEMENT

Se pare că angajații centrului de înot au sunat la 112, speriați de cele întâmplate, însă au anulat apelul la solicitarea administratorului bazinului, care ar fi vrut să mușamalizeze cazul.

”A fost îmbrăcat de o altă instructoare, împreună cu fratele ei. Instructoarea l-a ţinut în vestiar timp de 20 de minute. A aşteptat ca toţi din jur să plece şi, probabil, ca şi copilul să îşi mai revină.

ADVERTISEMENT

Soţia aştepta îngrijorată în exteriorul centrului, copiii ieşeau pe rând, dar Florin nu mai apărea. În momentul în care l-a văzut că iese, instructoarea îl ţinea de mână, iar acesta îşi târâia picioarele, mergând încet şi vizibil tulburat”, a completat Dan Bichir.

Doctorii i-au găsit o cantitate mare de apă în plămâni și l-au stabilizat după câteva zile petrecute la Terapie Intensivă. Potrivit sursei citate, medicii au constatat că băiatul a suferit de ”pneumonie acută de aspiraţie prin înec, submersie accidentală în bazin, insuficienţă respiratorie acută severă, acidoză metabolică severă, hiperglicemie, dezechilibre hidroelectrolitice și hipotrofie ponderală”.

ADVERTISEMENT

Administratorul clubului de înot spune că instructoarea era ocupată să strângă echipamentul. Aceasta nu a observat că băiatul în vârstă de 8 ani a rămas în apă. Tatăl va face plângere penală, fiind revoltat de cele întâmplate.

Reprezentanții clubului sportiv nu au putut fi contactați pentru a putea să comenteze oficial situația relatată de tatăl copilului care a fost aproape să se înece în piscină, deși venise entuziasmat să ia lecții de înot.

ADVERTISEMENT

România este lovită des de cazuri în care oamenii se îneacă, din cele mai triste motive. De la copii înecați în piscinele unor pensiuni, la adulți care sunt luați de apele curgătoare ale unor râuri, toate sunt cazuri care cutremură de fiecare dată salvatorii de la SMURD, nevoiți să acorde primul ajutor.

ADVERTISEMENT
Tags: