News

Un copil de 9 ani de la un centru de plasament din Iași, infectat cu coronavirus. Care este starea acestuia

28.04.2020 | 16:52
Un copil de 9 ani de la un centru de plasament din Iasi infectat cu coronavirus Care este starea acestuia
Un copil de 9 ani de la un centru de plasament din Iași, infectat cu coronavirus. Care este starea acestuia. Sursa foto: bzi.ro
ADVERTISEMENT

Un copil de 9 ani de la un centrul de plasament pentru minori din Iași a fost depistat pozitiv în urma testării pentru noul coronavirus. O anchetă epidemiologică a fost declanșată în acest caz.

Un copil de 9 ani de la un centru de plasament din Iași, infectat cu coronavirus. Care este starea acestuia

Copilul de 9 ani infectat cu Covid-19 provine de la Centrul de plasament ”Sfântul Andrei” din Iaşi.

ADVERTISEMENT

Acesta face dializă la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din același oraș, iar în ultimele zile a fost testat la fel ca toţi ceilalţi pacienţi care apelează la această procedură.

În acest moment, Copilul este internat la Spitalul de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, acolo unde se află sub supraveghere medicală.

ADVERTISEMENT

Din informațiile oferite de managerul Spitalului, minorul este într-o stare de sănătate stabilă, este asimptomatic și se află în a doua zi de spitalizare, potrivit Bzi.

DSP Iași a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz

În urma depistării cu coronavirus a minorului de la centrul de plasament din oraș, Direcția de Sănătate Publică Iași a anunțat că a început o anchetă epidemiologică.

ADVERTISEMENT

”Pe data de 27 aprilie 2020 s-a prezentat la Spitalul Clinic pentru Copii “Sfanta Maria” din Iasi, pentru sedinta de dializa, un copil in varsta de 9 ani, beneficiar al serviciului social rezidential pentru copii cu handicap sever.

Conform metodologiei de supraveghere a COVID-19 pentru pacientii asimptomatici cu imunosupresie, copilul a fost testat si rezultatul de laborator a evidentiat ca este confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, Directia de Sanatate Publica Iasi a declansat astazi o ancheta epidemiologica la centrul rezidential din municipiul Iasi si a recoltat 133 de probe, 88 de la personalul acestui centru si 45 de la beneficiarii serviciului social.

Copilul este asimptomatic si a fost tranferat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Ancheta este in curs de desfasurare.”, a transmis DSP Iași, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT