News

Un copil de 9 ani din Belgia tocmai a terminat prima facultate! Vrea acum să înceapă Medicina și un doctorat

15.11.2019 | 15:30
Un copil de 9 ani din Belgia tocmai a terminat prima facultate Vrea acum sa inceapa Medicina si un doctorat
ADVERTISEMENT

Un copil de 9 ani din Belgia tocmai a terminat prima facultate! Puștiul supradotat este la un pas să-și ia diploma de licenţă. Laurent Simons a studiat inginerie electrică la Universitatea Tehnologică din Eindhoven. Culmea, cursul este considerat ca fiind unul solicitant chiar şi de studenţii cu mult mai în vârstă. Laurent îşi termină cursul în decembrie, iar profesorii lui nu contenesc cu aprecierile: „Este pur şi simplu extraordinar”.

Un copil de 9 ani din Belgia tocmai a terminat prima facultate!

Puştiul are gânduri mari – după ce termină facultatea, Laurent vrea să înceapă doctoratul în ingineria electrică. Concomitent doreşte să se apuce de studiul medicinei, a precizat tatăl lui Laurent. Mama băiatului explică râzând de unde această abilitate a lui Laurent de a învăţa atât de repede. Femeia glumeşte și spune că a mâncat mult peşte atunci când era însărcinată. Bunicii au fost primii care au observat capacitatea de învățare extraordinară a copilului.

ADVERTISEMENT

Nu o dată, părinţii au zis că aceștia exagerează din prea multă iubire pentru nepotul lor. Totuși, în cele din urmă, părinții au cedat și au înțeles că Laurent este ca un burete, adică absoarbe toate informaţiile cu o uşurinţă inegalabilă. Reprezentanții Universității Tehnologice din Eindhoven sunt și ei încântați de mintea lui Laurent. „Acest lucru nu e neobişnuit. Studenţii cu abilităţi speciale pot avea acces la un program adaptat pentru ei special. Aşa cum se procedează şi pentru sportivii supradotaţi”, spune Sjoerd Hulshof, director educaţional.

Vrea acum să înceapă Medicina și un doctorat

„Nu e doar foarte inteligent, dar e şi foarte empatic. Absorbţia de informaţie nu e o problemă pentru Laurent. Cred că ne vom concentra pe cercetare şi pe descoperirea de noi lucruri”, spune şi tatăl său. Deși pare greu de crezut, Laurent are și timp să fie copil. „Îmi place să mă joc cu câinele meu, Sammy”, spune el, într-un moment de sinceritate.

ADVERTISEMENT

Deși, la 9 ani de zile, mulți copii abia descifrează primele taine ale lumii, Laurent știe deja foarte clar ceea ce își dorește de la viață: vrea să creeze organe artificiale și după ce își ia licența să plece într-o excursie în Japonia.

 

 

 

Tags: