News

Un copil de doar cinci ani, primul pacient cu Flurona din Moldova. Care este starea lui de sănătate

Infecția cu Flurona ajunge mai aproape de România. Un copil de cinci ani, primul pacient din Moldova. Autoritățile au transmis care este starea sa de sănătate.
27.01.2022 | 15:20
Un copil de doar cinci ani primul pacient cu Flurona din Moldova Care este starea lui de sanatate
ADVERTISEMENT

Republica Moldova a înregistrat primul caz de Flurona, adică de infecție cu Covid-19 și gripă simultan. Este vorba despre un pacient de cinci ani.

Prima infectare cu Flurona din Moldova. Un copil de cinci ani, pacientul

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Jelamschi, a fost cel care a făcut anunțul și a vorbit și despre starea de sănătate a copilului.

ADVERTISEMENT

Conform acestuia, nu au existat probleme grave în ceea ce îl privește pe micuț, iar starea lui generală este „satisfăcătoare”.

Copilul de cinci ani care este infectat atât cu coronavirus și are și gripă este îngrijit acasă.

ADVERTISEMENT

„Marți, a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire.

Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil – și gripă, și COVID”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul unei conferinței de presă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acesta și-a exprimat îngrijorarea în ceea ce privește transmiterea combinației de Covid-19 și gripă, Flurona, la persoanele vârstnice sau care au comorbidități.

Numărul de cazuri din Moldova, în creștere

Anunțul referitor la primul caz de Flurona a fost făcut chiar în timp ce țara se confruntă cu cel mai mare număr de infectări de la începutul pandemiei.

ADVERTISEMENT

Totuși, acesta nu este nici pe departe față de numărul celor de la noi din țară, fiind peste 30.000 în ultimele 24 de ore.

În schimb, în Republica Moldova, autoritățile au transmis că în ultimele 24 de ore au fost 6199 de cazuri noi, în ziua de miercuri.

Conform lui Nicolae Jelamschi, acest proces este unul care are loc în toate țările lumii, iar Moldova nu este singura dintre ele în care s-a înregistrat o creștere semnificativă a îmbolnăvirilor.

De altfel, el chiar a precizat că Republica Moldova este cu câteva săptămâni întârziere, iar ministrul sănătății declara că numărul de cazuri poate depăși curând 10.000 pe zi.

„Este rezultatul sărbătorilor noastre și tradițiilor de iarnă. Era de așteptat. Toate țările au înregistrat o creștere semnificativă.

Noi suntem cu câteva săptămâni întârziere. Probabil că în partea a doua a lunii februarie vom ajunge la apogeul acestui val”, a estimat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, conform TV8.md.

ADVERTISEMENT