News

Un copil de un an a căzut de la etajul patru al unui bloc, în Petroșani. Micuţul se află acum în stare gravă la spital

Un copil de un an a căzut de la etajul patru al unui bloc, în Petroșani. Medicii sosiți la fața locului l-au transportat de urgență la spital, cel mic fiind în stare gravă.
27.05.2022 | 12:24
Un copil de un an a cazut de la etajul patru al unui bloc in Petrosani Micutul se afla acum in stare grava la spital
Ce spun părinții copilului. Sursa foto: Antena 3
ADVERTISEMENT

Un copil de un an și patru luni a căzut în gol, de la etajul patru al unui bloc, joi, în Petroșani, județul Hunedoara. Totul s-a întâmplat când cel mic era în bucătărie cu mama lui.

Cum a căzut copilul de la etajul 4 și cum a reușit să supraviețuiască

Femeia l-ar fi așezat pe copil pe un scaun să-l aibă aproape de ea, doar că într-o fracțiune de secundă micuțul s-a cățărat pe fereastră și așa s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

A supraviețuit ca printr-o minune. Norocul pare să fi fost o copertină de la parterul blocului, care a amortizat căzătura. Mama și tatăl copilului sunt șocați de moment.

”S-o urcat pe o mașinuță, are o mașinuță din aia electrică. S-o urcat pe ea, niciodată nu s-a urcat la geam. Era la un metru de ea, doar că era după colț, atât, și eu eram dincolo, în cameră, că o fost cu mine, s-o jucat cu mine”, a declarat tatăl minorului, potrivit Știrile Protv.

ADVERTISEMENT

Explicația mamei copilului

Tânăra mamă a declarat printre lacrimi că îi pregătea masa fiului său, care a căzut, mai exact, de la geamul balconului, acolo unde se află și bucătăria.

”Se mai urca pe măsuța lui și chiar o luasem de acolo, astăzi, și chiar spuneam că trebuie să facem ceva. Îi curățam măsuța, să îl pun la masă. Efectiv, eram lângă el, doar că era în balcon. Bucătăria e cu balcon cu tot”, a explicat și mama celui mic.

ADVERTISEMENT

Medicii sosiți la fața locului l-au dus pe minor la Spitalul de Copii ”Louis Țurcanu” din Timișoara. Starea lui este una gravă, chiar dacă a scăpat cu viață.

 ”Am fost solicitați să preluăm un pacient de un an și patru luni de la elicopter, fiind adus de la spitalul din Petroșani, acesta prezentând un politraumatism prin cădere accidentală prin cădere de la înălțime.

ADVERTISEMENT

Pe perioada transportului, starea pacientului s-a modificat, motiv pentru care a trebuit să îl aducem direct la Spitalul Luis Țurcanu”, a spus Ioan Alexandru Ciuta, medic la UPU SMURD Timișoara.

S-a deschis dosar penal în acest caz

Poliția a demarat o anchetă în acest caz. Părinții vor fi trași la răspundere și asupra lor s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ADVERTISEMENT
Tags: