News

Un copil de zece ani a fost găsit înecat în Dunăre. Acesta fusese dat dispărut după ce plecase la joacă și nu se întorsese acasă

Un copil de doar zece ani, dat dispărut vineri după-amiază de acasă după ce a plecat la joacă și nu s-a mai întors, a fost găsit în Dunăre, înecat
16.07.2022 | 20:15
Un copil de zece ani a fost gasit inecat in Dunare Acesta fusese dat disparut dupa ce plecase la joaca si nu se intorsese acasa
Echipajele ISU l-au căutat două zile pe copilul de zece ani. Sursa foto: Reporter 24
ADVERTISEMENT

Trupul unui copil de zece ani, care fusese dat dispărut joi după ce plecase de acasă la joacă și nu se întorsese acasă, a fost găsit de echipele de salvare în apele Dunării.

Copil de zece ani, înecat în Dunăre

Tragedia s-a petrecut în comuna Călărași, din apropierea localității Dăbuleni, județul Dolj. Acolo, vineri dimineață, autoritățile au intrat în alertă după ce un băiat de doar zece ani a fost dat dispărut. Acesta plecase la joacă, iar părinții au intrat în panică când nu s-a mai întors acasă în ziua precedentă.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, trupul acestuia a fost găsit la peste doi kilometri distanță de locul unde intrase în apă. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dolj a anunţat că echipajul de salvare din cadrul Gărzii de Intervenţie Bechet a găsit, sâmbătă după-amiază, trupul copilului înecat în fluviul Dunărea la o distanţă de peste doi kilometri de zona indicată de unde ar fi intrat în apă.

Ca urmare a acestui incident, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a anunţat că a deschis un dosar penal.

ADVERTISEMENT

“În continuarea activităţilor de căutare privind minorul disparut din comuna Călăraşi, în această după-amiază, în apropierea localităţii Dăbuleni, în Dunăre, a fost găsit trupul copilului. Acesta a fost adus la mal de lucrătorii ISU, fiind recunoscut de familie.

Trupul minorului va fi transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, fiind continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a transmis IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

Băiatul dispăruse joi de acasă

Vineri dimineața polițiștii din cadrul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj au intrat în alertă după ce au fost alertați de către tatăl băiatului că fiul acestuia, în vârstă de doar zece ani, a plecat să se joace alți copii însă nu s-a mai întors acasă în acea seară.

„Poliţiştii oraşului Dăbuleni au fost sesizaţi în cursul nopţii de joi spre vineri, de un bărbat de 35 de ani din comuna Călăraşi cu privire la faptul că fiul său Adrian Ionuţ Velcea, în vârstă de 10 ani, a plecat cu bicicleta, joi după amiază, pentru a se juca cu alţi copii şi nu a mai revenit la domiciliu”, a transmis vineri Inspectoratul de Poliție al Județului Dolj.

ADVERTISEMENT

Agenții de poliție au găsit, în urma cercetării pe teren, pe malul Dunării, într-o zonă împădurită, bicicleta și hainele care s-au dovedit a fi ale băiatului, după ce au fost recunoscute de către familia acestuia.

Atât polițiștii, cât și mai mulți voluntari din comună, au început căutările băiatului în acea zonă. Concomitent, băiatul a fost căutat și de către un echipaj de scafandri, însă în cursul zilei căutările au fost oprite din cauza curenților prea puternici ce împiedica scafandrii să se scufunde. Acesta căutări au fost reluate sâmbătă dimineața, iar în cursul după-amiezii au găsit și trupul neînsuflețit al copilului.

ADVERTISEMENT
Tags: